Traži

Instagram kreće s testiranjem skrivanja lajkova. Hoće li ova opcija poboljšati svima omiljenu društvenu mrežu?

Instagram kreće s testiranjem skrivanja lajkova. Hoće li ova opcija poboljšati svima omiljenu društvenu mrežu?

Testiranje kreće u Kanadi

Tekst: A.P.


Instagram je već neko vrijeme surova online arena u kojoj se korisnici bore za što više lajkova, pratitelja i status influencera, jer ako niste primijetili danas su svi influenceri. Svi reklamiraju modne brendove, nokte, ekstenzije za kosu, spray tanove i što sve ne. Devijacije u ponašanju koje je Instagram izazvao kod mlađih generacija česta su tema svjetskih medija, i čini se kako je jedna pozitivna platforma na kojoj smo trebali dijeliti lijepe trenutke i fotografije postala depresivno mjesto na kojem scrollamo, osuđujemo, zaključujemo i screenshotamo. Zabrinjavajući podaci o depresiji tinejdžera najviše uzrokovanoj društvenim mrežama, natjerali su čelne ljude Instagrama i Facebooka da se zapitaju mogu li iznuditi neko rješenje da se ova platforma vrati u zdravije i normalnije okvire. Odgovor je stigao u obliku opcije koja ne prikazuje broj lajkova javno.

Kako smo najavili još prošli tjedan, Instagram planira uvesti opciju kako bi primorao korisnike da stavljaju više osobnog nenamještenog sadržaja i ne brinu o tome koliko će ljudi lajkati to što su objaviliKorisnici će i dalje vidjeti osobe koje su im lajkale fotografiju, ali taj podatak neće biti dostupan javno. Influenceri su skočili na noge čim je ova vijest objavljena jer jedna promjena opcije znači gubitak karijere za mnoge koji su je izgradili na Instagramu. Kada pogledate to iz drugog kuta shvaćate koliko je krhka ta priča o moći Instagram influencera i Instagram modela koji iza sebe nemaju vlastiti proizvod poput bloga ili brenda. Jedna odluka Marka Zuckerberga i jedan potez programera vam može izbrisati kompletnu virtualnu karijeru i to po sistemu onog memea koji Internetom kruži već kojih godinu dana, a koji kaže: "zamisli da izbrišu Instagram i Booom! Više nisi model".

Testiranje kreće ovaj tjedan na malom broju korisnika u Kanadi i ako rezultati budu zadovoljavajući, uskoro bismo svi mogli dobiti ovu opciju Iz Instagrama su najavili da rade na alternativnim dodacima pomoću kojih će influenceri moći prikazati vrijednost svojih objava potencijalnim partnerima tako da vjerojatno nema razloga za toliku paniku. Važnije od influencer marketinga su najave opcija koje bi mogle pomoći u sprječavanju online bullyinga. Instagram je naime predstavio tri dodatka koja su skrojena tako da pogoduju mentalnom zdravlju korisnika (u doslovnom smislu). Opcija "Away" će vam omogućiti da se neko vrijeme maknete s Instagrama bez da morate brisati račun, opcija "Nudge" će upozoriti korisnika ako napiše neki ružni komentar, a opcija "Manage Connections" će vam omogućiti da pročistite osobe s kojima komunicirate bez blokiranja". Pohvalno je da se Instagram angažirao oko ovih tema jer priznali mi to ili ne, većina nas živi na pametnim telefonima i društvenim mrežama. Ako ta komunikacija može biti manje toksična i negativna pozdravljamo svaku promjenu koja će do toga dovesti.

 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

Napišite komentar