Search

Julia Restoin Roitfeld pokrenula novi lifestyle medij s motom koji nam se jako svidio

Julia Restoin Roitfeld pokrenula novi lifestyle medij s motom koji nam se jako svidio

"Less is More"

Tekst: E.G.


Bivši model, it djevojka i kćer bivše glavne urednice francuskog Voguea Carine Roitfeld, Julia Restoin Roitfeld pokrenula je novi projekt koji je privukao pažnju javnosti. Naime, nedavno je s radom počeo lifestyle medij Less is More, iza kojeg ona stoji gotovo u potpunosti. Štoviše, kao jednu od glavnih misija portala navodi širenje životne filozofije koje se i privatno pridržava, a koja se naposljetku održava i u samom nazivu platforme. Less is More sastoji se od rubrika poput stila, odnosno mode, lifestylea koji uključuje teme poput putovanja, zdravlja i doma, beauty područja, ali i web shopa putem kojeg se može kupiti merch brenda, ali i brojni favoriti osnivačice, poput sjajne višenamjenske Embryolisse Lait Crème Concentre kreme.

Uz teme poput noviteta iz svih navedenih područja, ondje ćete moći pronaći i zanimljive intervjue s brojnim insajderima, kao što je, primjerice, onaj s Eileen Fisher, dobitnicom prestižne CFDA nagrade za poticanje pozitivnih promjena ili s Lauren Singer, mladom izvršnom direktoricom tvrtke Trash is for Tossers, koja podučava čitatelje kako živjeti život bez stvaranja suvišne količine otpada. Drugim riječima, s jedne je strane riječ o mjestu na kojem ćete moći saznati sve o najnovijim modnim trendovima i najboljim serumima, ali s druge strane ćete moći pročitati i doista kvalitetne i društvene osviještene tekstove, kao i intervjue s pojedincima koji svojim djelovanjem svijet čine boljim mjestom.

Da takozvani glossy sadržaj neće biti okosnica medija, jasno je bilo već i pozdravnog pisma Julije Restoin Roitfeld. Svoje obraćanje čitateljima započinje isticanjem činjenice kako danas živimo u obilju mogućnosti i opcija koje nam se nude za kupovinu na svakom koraku. Konzumerizam je, nastavlja, postao sam sebi svrha, a unatoč tome što oni koji je ne poznaju to nikad ne bi rekli, ona nikad nije uživala u posjedovanju velike količine stvari. Kaže kako je oduvijek voljela red i organizaciju, pa joj tako manje stvari o kojima se mora brinuti daje veći stupanj slobode.

No, to što joj je minimalizam kao filozofija blizak nije jedini razlog zbog kojeg ga ovdje ističe - on je sada, u vremenu velikog zagađenja Zemlje i klimatskih promjena, postao i našom dužnošću. Upravo će ovu platformu koristiti za vlastitu edukaciju po pitanju održivosti, a zaključuje kako se iskreno nada da će u istu svrhu poslužiti i čitateljima.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više