Search

Google Maps nije jedina korisna Googleova usluga, pronašli smo još sedam iznimno korisnih aplikacija!

Google Maps nije jedina korisna Googleova usluga, pronašli smo još sedam iznimno korisnih aplikacija!

Postoji pregršt usluga za koje niste ni čuli

Tekst: D.M.


Image: Google

YouTube i Chrome su tek početak lepeze usluga i aplikacija koje pruža Google, jedna od najinovativnijih tehnoloških kompanija. Pregršt korisnih povlastica koje dolaze s Googleovim računom često su previđene ili skrivene u dubinama interneta, no za vas smo iskopali sedam iznimno funkcionalnih jednostavnih usluga koje će vam olakšati svakodnevicu, a možda vas i potaknuti na kreativnost ili aktivnost.

Google Keep za to do liste

Google Keep je besplatna aplikacija za vođenje bilješki. Jednostavna je i odlična za  organiziranje sadržaja jer pdržava formate teksta, slike, zvuka i videa i lako je pristupačna na bilo kojem uređaju putem Google računa.

Google Duo za pozive između iPhonea i Androida

Dva najbolja prijatelja od kojih jedan koristi iPhone, a drugi Android, dobro znaju koliko je video poziv teško izvediv. Google Duo omogućava video pozive sa do osam članova, a takozvana "Kuc-kuc" funkcija daje uvid u pozivateljev prijenos prije javljanja. Osim poziva nudi i mogućnost slanja video poruka u slučaju da se druga strana ne javlja.

Google Maps nije jedina korisna Googleova usluga, pronašli smo još sedam iznimno korisnih aplikacija! (фото 1)

Google Fonts za dizajniranje web stranica

Fontovi su često skupi i teški za implementiranje u tekstove, no Google Fonts je odlučio tom trendu stati na kraj i objedinio sve besplatne fontove otvorenog koda koji su prilagodljivi svakom websiteu, tekstu, prezentaciji... Trenutno je dostupno gotovo tisuću stilova, a usluga pruža i uvid u izgled fonta - sve što trebate je upisati riječ koju želite vidjeti u određenom stilu. Da biste vidjeli rendiciju svakog slova u nekom fontu preporučujemo da iskoristite pangram (rečenicu koja sadrži sva slova abecede nekog jezika) "Boja vaše haljine, gospođice Džafić, traži da za nju kulučim" ili englesku verziju "The quick brown fox jumps over the lazy dog".

Google Fit za brigu o zdravlju i praćenje aktivnosti

Aplikacija koja je stvorena u namjeri da svojim korisnicima pomogne pri brizi o zdravlju, Google Fit, bazira se na praćenju rezultata vježbanja i aktivnosti uopće. Postavite svoje parametre, zadajte si ciljeve, pratite svoju aktivnosti i započnite 30-dnevni fitnes izazov, sve uz savjete stručnjaka odobrene od mjerodavne World Health Organisation.

Google Maps nije jedina korisna Googleova usluga, pronašli smo još sedam iznimno korisnih aplikacija! (фото 2)

Google Letovi za planiranje savršenog putovanja

Kao što Karte traže najkraći put do odredišta i pronalaze načine kako doći do njega, Google Letovi su usluga koja pretražuje cijene karata, predviđa trajanje leta i upozorava na presjedanja. Opremljena je i funkcijom "Praćenje cijena" koja obavještava o promijeni cijene i izračunava srednju vrijednost za let do neke destinacije na temelju informacija raznih aerokompanija.

Google Forms za evente

Koristan alat za stvaranje anketa, ispita ili bilo čega što zahtjeva označavanje kvačicama su Google Forms. Uz pomno Obrazaca stvorite ankete bez posebne aplikacije i instantno pratite rezultate te ih sažmite u dijagramu ili grafikonu. Savršeni su i za organiziranje evenata ili drugih situacija u kojima je riječ o većem broju ljudi od kojih je svatko zadužen za nešto drugo.

Google Maps nije jedina korisna Googleova usluga, pronašli smo još sedam iznimno korisnih aplikacija! (фото 3)

Google Alerts za filtriranje web sadržaja

U dobu kada smo neprekidno bombardirani hrpom nebitnih informacija, Google Alerts su savršeno rješenje za filtriranje internetskog sadržaja. Sve što trebate je odabrati teme koje vas zanimaju. Možete ih mijenjati i uređivati, a Google će vam dostaviti obavijest svaki put kada izađe vijest o bilo kojoj od njih.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više