Search

Kylie Jenner i kraj ere filera ili kako su nestale najpoznatije usne na svijetu

Kylie Jenner i kraj ere filera ili kako su nestale najpoznatije usne na svijetu

Potez o kojem se priča

Tekst: E.G.


Image: Instagram

Kylie Jenner će, baš kao i sve ostale članove njene slavne obitelji, mnogi osporavati, nazivati glupom, površnom i privilegiranom. Tvrdit će kako ne posjeduje nijedan pravi talent, kako ne zna sročiti prosto proširenu rečenicu i kako djevojke diljem svijeta uči krivim vrijednostima. Ipak, Kylie Jenner je još u tinejdžerskim godinama postala beauty mogul, čiji se brend "Kylie Cosmetics" procjenjuje na gotovo pola milijarde dolara. Istina, škola je nikad nije pretjerano zanimala, dok je u šminki pronašla svoju strast, i što je u Los Angelesu još važnije, svoju tržišnu nišu. Cijela je priča počela time što je svoje prirodno vrlo tanke usne željela vizualno povećati te krenula eksperimentirati s olovkama i ruževima. Međutim, u nekom je trenutku vjerojatno shvatila u kojem vremenu živi i s kojim je ljudima okružena te si odlučila olakšati život i usne jednostavno povećati filerima.

Preko noći je postala jedna od atraktivnijih sestara klana Kardashian-Jenner, a potez koji je na početku skrivala ili pokušala demantirati će kasnije postati onaj koji joj je obilježio (i rasplamsao) karijeru u beauty svijetu. Jenner će tako u mnogim intervjuima isticati kako je cijeli život odrastala s kompleksima zbog usana, a da je kvalitetna šminka bila njena slamka spasa. Pogađate, sve te spomenute djevojke će se brzo pomamiti za pričom o kombinaciji olovke i ruža za usne koje daju takav krajnji rezultat, a sami fileri padaju u drugi plan. Kylie Jenner, s druge strane, dolazi u poziciju u kojoj se svaka njena kolekcija rasproda u nekoliko sati i u kojoj su njeni lip kitovi jedni od najtraženijih proizvoda na crnom tržištu. 

Kylie Jenner i kraj ere filera ili kako su nestale najpoznatije usne na svijetu (фото 1)

Plastična kirurgija i manji estetski zahvati njenoj obitelji nisu nepoznanica. Dapače, postoji cijeli niz članaka u kojem plastični kirurzi detaljno objašnjavaju što je koji član obitelji na sebi mijenjao, unatoč tome što je jedino Kourtney Kardashian priznala povećanje grudi, a Kylie Jenner ubrizgavanje filera u usne. Zapravo su baš te usne Kylie Jenner i bile najmanji problem u cijeloj priči, dok se puno više pričalo o neprestano rastućim stražnjicama njenih sestara Kim i Khloe, a onda i o tome kako je Kylie Jenner preko noći od mršave djevojke počela ličiti mlađoj verziji svoje starije sestre Kim. Grudi, stražnjica i prepoznatljivi struk su odjednom postali njeni najjači aduti, a često je bilo teško razaznati je li na slici ona ili Kim. Međutim, sudeći prema najnovijim događanjima, i to bi se uskoro moglo promijeniti. O čemu se točno radi? 

Mjesto radnje su, kao i uvijek, društvene mreže. Ovog je puta riječ o Instagramu, na kojem je Kylie Jenner objavila ono što se na prvu činilo kao još jednom u nizu fotografija na kojoj pozira s prijateljicom. Jedan od njenih obožavatelja je komentirao kako Kylie ondje izgleda baš kao što je izgledala nekad. Na sveopće iznenađenje, ona mu je odlučila odgovoriti, i to tako što je kazala kako je uklonila sve filere. Lavina reakcija se nije mogla zaustaviti, a pitanja su se samo množila: što će ovaj potez značiti za njen posao? Okreće li se nekom drugom području? Je li sve to skupa samo još jedan dobro orkestriran PR potez uoči lansiranja njene nove kolekcije šminke? S obzirom na to kako su ona i drugi članovi njene obitelji poznati po postavljanju svih mogućih trendova, hoće li se uskoro i druge poznate osobe odlučiti na uklanjanje filera? Bilo kako bilo, Jenner je pokazala kako i dalje zna povlačiti poteze koji će je dovesti u fokus medija. Svakako će biti zanimljivo promatrati budućnost njenog poslovanja i načine promoviranja svojih proizvoda s vizualno manje atraktivnim usnama, iako na najnovijim promo materijalima koje objavljuje još uvijek ima vidljive filere.

Osim toga, treba vidjeti i je li ovaj potez jedan od načina Kylie Jenner da pokaže kako poštuje trend prirodne ljepote i prihvaćanja nesavršenosti, a koji je nedavno planetarnom popularnim učinila Meghan Markle. Neki su već komentirali da je došlo vrijeme da Jenneri i Kardashiani počinju slati poruke o važnosti prihvaćanja samih sebe, dok su drugi nešto realniji i ističu nekoliko ključnih stavki. Za početak, usne Kylie Jenner, unatoč tome što su mnogo manje nego što su to donedavno bile, još uvijek nisu tanke na način na koji su to bile njene prirodne. I budite bez brige, vjerojatno nikad neće ni biti.

Isto tako, što uopće znači "hrabra" izjava da se riješila svih svojih filera, kad je prilično jasno da svoje tijelo ne duguje majci prirodi ili dobrim genima? Da ne bi bilo zabune, ne mora se ona nikome opravdavati u vezi toga što čini sa svojim tijelom, ali iluzorno je vjerovati da ćemo nju i njene sestre odsad gledati u au naturel izdanjima. Kim Kardashian će tako možda s vremenom imati manju stražnjicu, ali teško ju je zamisliti bez ikakve nadopune. Razlog ovog poteza ćemo vjerojatno doznati u nekoj od novih sezona obiteljskog reality showa (jer svi su njihovi poslovi povezani!), a dotad možemo jedino nagađati. S filerima ili bez, show must go on, a jedino u što doista možete biti sigurni jest to da će se broj nula na njihovim računima nastaviti povećavati. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više