Search

Nastavlja se sukob Carrie-Samantha: u kojem trenutku javnost zna i previše?

Nastavlja se sukob Carrie-Samantha: u kojem trenutku javnost zna i previše?

Kad razmirice izađu na površinu

Tekst: E.G.


Image: screesnhot

"Seks i grad" je, uz još mnogo toga, bila serija u kojoj dramatičnosti nije nedostajalo. Iz sezone u sezonu smo pratili složene odnose likova i često se pitali jesu li se scenaristi malo zanijeli. Pa ipak, stvarni su događaji po tko zna koji put ispali daleko nevjerojatniji, a svjetski mediji već mjesecima raspravljaju o tome nazire li se kraj rivalstvu između dvije slavne glumice - Sarah Jessice Parker i Kim Cattrall...

Za slučaj da još uvijek ne znate, treći nastavak filma "Seks i grad" nećemo nikad dočekati. Štoviše, obožavatelji serije sada već s nostalgijom prizivaju vremena u kojima je on bio opcija. Isto tako, sjećaju se i vremena velike popularnosti serije i filmova, kad se još samo nagađalo o tome da su Sarah Jessica Parker i Kim Cattrall zapravo u jako lošim odnosima. To rivalstvo je trebalo služiti eventualno kao još jedan PR trik ili zabava za ljude koji čitaju tabloide; Hollywood se takvim alatima služi oduvijek. Čuli smo tako za desetke glumaca koji su se toliko mrzili da su jedva snimili zajedničke scene, kao i sukobe na relaciji glumac i redatelj. Međutim, rijetko smo kad dočekali da ti sukobi dožive i svoju službenu potvrdu. Upravo je to ono što se dogodilo sa Sarah Jessicom Parker i Kim Cattrall, i to na toliko eksplicitan način da izgleda kao da ga je smišljao sam Perez Hilton. 

Sve je počelo nevinom pričom oko razloga zbog kojih Cattrall bojkotira snimanje novog nastavka. Mnogi bi već i sam taj čin mogli prozvati kontroverznim i uzeti ga kao konačnu potvrdu nepostojanja dobrih odnosa među ekipom, ali istina je da se radilo tek o vrhu sante leda. Mislite li da smo previše teatralni, nastavite s čitanjem teksta. Kim Cattrall se, dakle, prvo oglasila preko svog Twitter profila te kazala kako je jedini zahtjev koji je ikad postavila bio da ne želi snimati treći film, i to još 2016. godine. Unatoč ovom objašnjenju, Cattrall se ponovno našla u ulozi osobe koja iz nekih sebičnih razloga (poput plaće) nemilosrdno lomi srca obožavateljima diljem svijeta. Producenti su se počeli javljati i naricati nad teškom sudbinom trećeg dijela, kao i druge glumice, a Cattrall je odlučila da ovaj put neće biti neutralni promatrač. Piersu Morganu je u intervjuu kazala kako treći film nikad nije bio opcija, da honorar nije problem i da jednostavno smatra da je projekt došao svom kraju, baš kao i njen odnos s bivšim kolegicama.

Nastavlja se sukob Carrie-Samantha: u kojem trenutku javnost zna i previše? (фото 1)

Sljedeća prekretnica u ovoj aferi je bila velika priča koju je objavio New York Post, a koja nam je po prvi puta otkrila koliko duboko ovaj, do tada još navodni, sukob seže. Naime, Cattrall je svojedobno bila najjače glumačko ime u projektu, kamera ju je obožavala, producent joj je bio prijatelj Darren Starr, odlično se slagala s Kristin Davis i Cynthijom Nixon, a Sarah Jessica se osjećala ugroženo. Nakon dvije sezone će Starra zamijeniti prijatelj Sarah Jessice Parker, Michael Patrick King, a Kim Cattrall počinje biti gurana na margine, kako financijski, tako i u ekipi serije. Primjerice, kad se snimalo u Atlantic Cityju, Parker je iznajmila kuću za sebe i kolegice, dok je jedino Cattrall boravila odvojeno. Službena verzija je glasila kako je to zato što joj je suprug dolazio u posjet, no glasine o netrpeljivosti i rivalstvu zbog nejednakih honorara se više nisu mogle utišati. Sarah Jessica Parker je na sve to nastojala odgovoriti vrlo smireno, ističući tek da joj je jako žao što neće doći do novog filma, budući da već postoji scenarij koji je sjajan. Dodala je i kako se osjeća povrijeđeno jer je imala drugačije sjećanje na te dane, ali dalje od toga nije željela ići.

Unatoč tome što se i danas mogu pronaći brojni intervjui koji svjedoče tome da je i sama Cattrall godinama s gnušanjem odbacivala ikakve navode o netrpeljivosti, danas inzistira na tome da s kolegicama iz serije nikad nije bila prijateljica. I dok je cijela ova javna saga već sama po sebi pomalo bizarna i primjerenija kakvoj srednjoj školi, donekle možemo razumjeti kako je Cattrall dosadilo da je svi krive zbog bojkota filma i opisuju kao divu. Iznijela je neku drugačiju priču i javnosti objasnila kako je ona sve to doživjela. Međutim, događaje koji su uslijedili je teško razumjeti, uz sve napore svijeta. Naime, kulminacija sukoba se dogodila uslijed jednog tragičnog događaja. Brat Kim Cattrall je preminuo, a glumici su sa svih strana pristizali izrazi sućuti. Preko svog Instagram profila se zahvalila svima, pa i "svojoj obitelji iz Seks i grada", ali Sarah Jessica Paker je dobila poseban post. 

A post shared by Kim Cattrall (@kimcattrall) on

I Paker je bila među tisućama koji su joj preko Instagrama izrazili sućut, a za Cattrall je baš to, čini se, bila kap koja je prelila čašu. Reakciju nismo morali dugo čekati - Cattrall je napisala jasno i glasno ono što doista nikad nismo mislili da ćemo vidjeti: "Ne trebam tvoju ljubav ni podršku u ovim tragičnim trenutcima, Sarah Jessica Parker", uz poruku da ju je i vlastita majka pitala kad Parker misli prestati sa svojim licemjerjem, koje je nazvala podsjetnikom na sve one dane u kojima je bila okrutna prema njoj, a na kraju je dodala i link na gore spomenuti članak iz New York Posta. Svjetski mediji su ovo instantno prenosili, pitajući se što rade njihove PR službe i kako je moguće da se takvi privatni "ratovi" vode pred cijelim svijetom. 

Štoviše, priča ni tu još uvijek nije završila - sad je došao red na potez Sarah Jessice Paker, a on je stigao u vidu intervjua za časopis People, u kojem je prvi put detaljnije pričala o svemu. Rekla je kako cijelu priču nikad nije komentirala, osim u smislu da žali za tim što neće biti novog filma, baš kao što nije komentirala niti navode iznesene u intervjuu Piersu Morganu. Kaže kako su dijelili nevjerojatno iskustvo koje se nikad neće moći ponoviti; imali su sjajnu vezu s publikom, gradom i međusobno, i to je nešto što ne želi narušavati. Istaknula je i kako nikad nije poslušala savjete onih koji su joj govorili da Cattrall jednostavno ukloni iz filma jer ju nitko ne bi mogao zamijeniti, a cijelu priču zaključila time da je sukob izmišljen jer ona u njemu nikad nije sudjelovala. Što se tiče Cattrall, kaže kako je rekla ono što je trebala reći i to je njeno pravo, bez daljnje namjere potenciranja sukoba. No, ovdje moramo primijetiti i vješt potez od strane Paker - navodno ništa ne komentirajući i izlazeći iz svega kao "veća" osoba, svejedno je odlučila biti dijelom cijele farse i ugovoriti intervju s časopisom koji živi od upravo ovakvih priča.

Nastavlja se sukob Carrie-Samantha: u kojem trenutku javnost zna i previše? (фото 2)

Voljeli bismo reći da je cijeloj ovoj ružnoj sagi konačno došao kraj, no istina je da vjerojatno nije. Ako je Kim Cattrall smrt vlastitog brata odlučila iskoristiti za prozivanje bivše kolegice, i ako je Sarah Jessica Parker nakon svega izrečenog smatrala da je najbolji način izražavanja sukoba doista javni komentar na Instagramu koji sugerira da je među njima sve u savršenom redu, tko zna što još možemo očekivati. Svima nam je jasno koliko je ego krhki konstrukt i koliko mediji mogu iskonstruirati sliku o nekome kako god žele, ali to nije razlog za spuštanje na najnižu moguću razinu i javno iznošenje prljavog veša.

Naposljetku, radi se o ženama od 61, odnosno 52 godine, koje su bile dijelom jednog od najznačajnijih mainstream ženskih projekata. Nitko ne živi u svijetu mašte i ne misli da samo zato moraju biti prijateljice ili da se moraju voljeti. Mogu čak biti i u otvorenom sukobu i slati si uvredljive poruke do mile volje, ali pobogu, ne moramo ih svi čitati uz doručak. Znate onaj trenutak u kojem prvo zainteresirano slušate svađu susjeda ili usputnih prolaznika, a onda vam s vremenom jednostavno postane neugodno? Ti "susjedi" su danas Kim Cattrall i Sarah Jessica Parker.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više