Search

Od TikToka do kampanje modne kuće Celine: Tko je Noen Eubanks?

Od TikToka do kampanje modne kuće Celine: Tko je Noen Eubanks?

Tekst: D.M.


Image: Celine

Gotovo bilo kome izvan generacije Z bilo bi prilično čudno provesti popodne snimajući se selfie kamerom dok se pretvara da pjeva na playback, a da na to gleda kao išta više od razbibrige. No, sa sve većom popularnošću društvene mreže TikTok, koja se temelji na spomenutoj aktivnosti, raste i broj njezinih korisnika koji uživaju status celebrityja među mlađim generacijama. Dokaz da su, poput YouTubera ili Instagram modela, i korisnici TikToka probili strop animoziteta je mladi Noen Eubanks koji se pojavljuje kao protagonist posljednje kampanje modne kuće Celine.

Razbarušene kose i isklesane čeljusti, Eubanks se pojavio u seriji crno-bijelih fotografija iza kojih stoji Hedi Slimane, fotograf i kreativni direktor francuske kuće, odjeven u prugasti crop top u kombinacijama s kožnjakom i koledžicom. Tu su mu čast zaslužili vrlo suvremeni smisao za estetiku i neprestano promjenjivi stil. Iza naziva poput e-boy, f-boy, flower boy i soft boi (nazivi svojstveni TikToku) krije se lifestyle ispunjen skateboardingom, obojenom kosom, lancima i rumenim obrazima. Sve ih karakterizira modni i beauty stil koji se protivi mačizmu, a ženstvenim elementima naglašava razne vrste fluidnosti koja je trenutnoj mladeži ili svakodnevica ili životni stil kojem streme.

Eubanksov TikTok profil prati 7.5 milijuna korisnika, a brzina kojom ih je nakupio također je impresivna - naime, profil je otvorio 2018. Iako je tek osamnaestogodišnjak, Eubanks je prije suradnje s kućom Celine upecao ambicioznu suradnju s produkcijskom kućom Kyra koja stvara isključivo sadržaj za mlade, a igra i ulogu njegove agencije osiguravajući mu partnerstva s brendovima. Osim toga, mladi TikToker uspio je progurati svoj vlastiti brend tematskih dobara pod nazivom "Not Noen" koji se za sada sastoji od hoodieja, trenirki i kratkih hlačica. Odjeća je već rasprodana i čini se da je Eubanks na konju, no hoćemo li ga, kao Camerona Dallasa koji je prije par godina izazvao spektakl na Dolce & Gabbana reviji, zaboraviti čim se vijest ohladi, vidjet ćemo.

Leave a comment

više