Search

Osuđen je Harvey Weinstein

Osuđen je Harvey Weinstein

Ne po svim točkama optužnice

Tekst: M.M.


Image: Getty Images

Nakon (pre)dugačkih 30 sati vijećanja, porota je nekadašnjeg holivudskog tajkuna Harveyja Weinsteina proglasila krivim za seksualno zlostavljanje te silovanje trećeg stupnja. Oslobođen je optužbi za predatorski seksualni napad i silovanje prvog stupnja. Kazna tek treba biti izrečena.

Posurnulom mogulu sudilo se za seksualni napad na Mimi Haleyi, asistenticu produkcije na setu reality showa "Project Runway", koju je 2006. prisilio na oralni seks u njezinom stanu u njuorškom Sohou. Sudilo mu se i za jedno silovanje prvog stupnja, te jedno trećeg stupnja i to za napad na nekadašnju glumicu Jessicu Mann koju je navodno napao u Midtown East hotelu 2013.

Suđeno mu je i za dva predatorska seksualna napada, jedan je vezan uz spomenutu Haleyi, a drugi za Mann. Najozbiljnija optužba bila je ona Annabelle Sicorre, koja ga je optužila da ju je silovao nekad krajem 1993.

Ovo suđenje, na koje mnogi gledaju kao na mjeru uspjeha #MeToo pokreta počelo je 7. siječnja, optužba je pozvala 28 svjedoka, obrana tek sedam, a Weinstein nije svjedočio.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više