Traži

Pogledali smo prvu epizodu nove skandinavske serije \"Exit\", genijalne drame o skrivenom životu prljavo bogatih

Pogledali smo prvu epizodu nove skandinavske serije "Exit", genijalne drame o skrivenom životu prljavo bogatih

Uvjereni su da im ide toliko dobro da se mogu izvući iz bilo čega nekažnjeni

Tekst: D.M.


Fotografija: Pickbox NOW

U svijetu u kojem je sasvim normalno da jedan Norvežanin pomisli kako će prijatelju koji je zapeo u nesretnom braku pomoći tako što će mu zavesti ženu, svakodnevica, kao što ste pretpostavili, izgleda malo drugačije od one koju dijeli većina zapadnog svijeta.

Pogledali smo prvu epizodu nove skandinavske serije "Exit", genijalne drame o skrivenom životu prljavo bogatih (фото 1)

U novom dramskom serijalu napisanom po stvarnim događajima pod nazivom "Exit", dostupnom na streaming servisu Pickbox NOW, norveški redatelj Øystein Karlsen otkriva kako izgledaju životi četvorice brokera s norveške financijske scene. "Exit" ih dočarava izmjeničnom naracijom obliku rekonstruiranih dramatiziranih intervjua i eksplicitnih scena seksa, nasilja i konzumacije bezbroj opijata.

Pogledali smo prvu epizodu nove skandinavske serije "Exit", genijalne drame o skrivenom životu prljavo bogatih (фото 2)

Serijal u produkciji norveške kuće NRK okupio je prvoklasni norveški ansambl i postao prva emisija koja u državi broji više pregleda online nego na televiziji, a publika i kritika su pokazale ogromno zanimanje već nakon pretpremijernog prikazivanja u Cannesu.

Pogledali smo prvu epizodu nove skandinavske serije "Exit", genijalne drame o skrivenom životu prljavo bogatih (фото 3)

Adam (Simon J. Berger), Henrik (Tobias Santelmann), William (Pål Sverre Hagen) i Jeppe (Jon Øigarden) imaju sve osim izlaza. Prava lica pokazuju tek okruženi prostitutkama, drogom i alkoholom u svom zajedničkom utočištu - ogromnom stanu u Oslu u koji nas Karlsen odvodi u ključnim trenucima. Tamo otkrivamo kako bježe od nesretnih brakova, izvanbračne djece, dugova, ludosti, laži i nepodnošljivih susjeda uvjereni u to da im ide toliko dobro da se mogu izvući nekažnjeno iz gotovo bilo čega. Međusobno dijele sve, a neprestano su u unutarnjim sukobima između obiteljskih ljudi i osobnosti koje smatraju svojim pravim ja.

Pogledali smo prvu epizodu nove skandinavske serije "Exit", genijalne drame o skrivenom životu prljavo bogatih (фото 4)

Kroz pukotine isijavaju tračci stvarnosti koja postoji ispred našeg nosa, no ostaje nevidljiva. Možda zato što je istina daleko čudnija i mračnija od fikcije.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

Napišite komentar