Search

Pronašli smo 5 odličnih aplikacija za vježbanje od kuće

Pronašli smo 5 odličnih aplikacija za vježbanje od kuće

Kad već ne možete u teretanu

Tekst: D.M.

Aplikacije za vježbanje kod kuće odličan su način da se krećete kada ne možete otići u teretanu. Međutim, teško je znati koje su vrijedne vašeg vremena. App Store i Google Play Store krcati su aplikacijama za koje vam obećavaju da će vam pomoći da poboljšate fleksibilnost i kondiciju kod kuće, ali samo najbolje čine kvalificirani profesionalci s pravim razumijevanjem onoga što vježbanje čini sigurnim i učinkovitim.

Najbolje aplikacije za vježbanje u kući pružaju jasne upute u video ili audio obliku (ili oboje) te nude napredne trenere. Također pružaju širok raspon različitih ideja za vježbanje, tako da vam nikada ne dosadi, i omogućuju vam izradu prilagođenih planova i nadgledanje vašeg napretka.

Pronašli smo aplikacije koje nude vježbanje koje možete izvoditi kod kuće, ali mnoge nude i ideje, upute i podršku za vježbanje na otvorenom ili u teretani. Uključili smo i kombinaciju besplatnih i plaćenih opcija, tako da za svaki proračun postoji nešto.

Aaptiv

Dok većina aplikacija za vježbanje kod kuće koristi videozapise kako bi demonstrirali što biste trebali raditi, Aaptiv vas i audio snimkom vodi kroz svaku aktivnost, što znači da ne morate podizati telefon ili tablet i zaviriti u ekran usred pokreta. Sadrži i licenciranu glazbu pa ne morate brinuti oko postavljanja playlista u drugoj aplikaciji.

Kad se prvi put prijavite, od vas će se zatražiti da postavite cilj (kao što je brže trčanje, mršavljenje ili samo održavanje kondicije) i pružite malo informacija o vašoj trenutnoj razini kondicije i navikama vježbanja. Također će pitati kojoj opremi imate pristup, tako da će vam biti preporučeni samo treninzi koje možete raditi s onim što već imate.

Vježbe su podijeljene u kategorije kao što su trening snage i istezanja, a svaki od njih dolazi s procijenjenim trajanjem i razinom poteškoća, plus ocjenom drugih korisnika koji će vam pomoći u izboru.

Sve to dolazi uz mjesečnu naknadu od 15 američkih dolara s popustom na raspolaganju ako plaćate cijelu godinu unaprijed.

Fitbit Coach

Vježbe u Fitbit Coach vode profesionalni, entuzijastični instruktori koje odabirete prije početka provjere kondicije i koji vas kroz svaki pokret vode jasnim video uputama. Niste sigurni kako izvesti određenu vježbu? Samo je dodirnite i pokazat će vam se kako ju uraditi ispravno.

Kad prvi put pokrenete aplikaciju, od vas će se zatražiti da izradite Fitbit račun (ili se prijavite s postojećim), a zatim prođete osmominutni test. Nakon toga moći ćete odabrati jedan od programa u nizu dizajniranih s različitim ciljevima.

Možete se prijaviti za Fitbit Coach Premium koji nudi više vježbi, personalizirane planove na temelju vašeg napretka i ciljeva, audio upute za trčanje i hodanje, širi izbor trenera za izbor i nekoliko glazbenih popisa.

Košta 9,99 američkih dolara ili 79,99 ako plaćate godišnje.

Asana Rebel

Asana Rebel primarno je aplikacija za jogu, iako je također prepuna alata koji će vam pomoći da razvijete bolju higijenu spavanja i druge životne navike.

Kao i kod većine aplikacija za kućne vježbe, za početak ćete se morati registrirati na račun i unijeti nekoliko pojedinosti o sebi (uključujući visinu, težinu i dob). Postoji pretpostavka da namjeravate smršaviti - to vas natjera da unesete cilj - ali uvijek kao cilj možete postaviti trenutnu težinu.

Pretplata će otključati seanse meditacije, redovite podsjetnike i vođene meditacije koje će vam pomoći da bolje spavate. Članstvo košta 12 dolara mjesečno, što ju čini jednom od najpovoljnijih aplikacija vježbanje. Videozapisi su prekrasno snimljeni i iako se čini da su mnoge joga aplikacije usmjerene prvenstveno na žene, programeri Asana Rebel osigurali su da obuhvati i muške i ženske instruktore.

Adidas Training and Running by Runtastic

Adidas Training and Running by Runtastic ima jednu veliku prednost u odnosu na većinu aplikacija za vježbanje kod kuće: nudi pristojan raspon besplatnih funkcija. Vodit će vas kroz vježbe putem video zapisa i audio snimka. Jednostavno vam je rečeno što raditi i koliko dugo. Pomoći će vam da telefon bude na razini očiju, kada prvi put pokušate s novom vježbom kako biste mogli provjeriti svoj obrazac u odnosu na pruženi videozapis, ali kad naučite vježbe, moći ćete vježbati samo s glasovnim uputama.

Plaćene pretplate dostupne su za 9,99 dolara mjesečno i otključat će planove naprednog treninga, ali i za osnovni trening, besplatna aplikacija ima mnogo toga za ponuditi.

Nike Training Club

Poput Adidasove aplikacije, Nike Training Club nudi impresivnu arhivu besplatnog sadržaja - točnije, sve je potpuno besplatno. Videozapisi u ovoj aplikaciji za vježbanje kvalitetno su napravljeni, iako ne toliko uglađeni kao neke premium ponude i nude mnoštvo mogućnosti prilagodbe. Možete čak potpuno isključiti zvuk i samo koristiti vizualne podatke. Mnoge aplikacije možete emitirati na televizor, no Nike Training Club najlakši je za upotrebu jer vam omogućuje da šaljete vježbe na veliki ekran s nekoliko dodira.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više