Search

Slučaj Keanu Reeves i Alexandra Grant: Zašto kao društvo još uvijek imamo potrebu propitkivati tuđe životne izbore?

Slučaj Keanu Reeves i Alexandra Grant: Zašto kao društvo još uvijek imamo potrebu propitkivati tuđe životne izbore?

Nova ljubavna priča koja je podigla prašinu

Tekst: L.L.


Image: Getty Images

Omiljeni internet boyfriend Keanu Reeves napokon je u javnost izašao s novom, dugoočekivanom djevojkom i odmah podijelio svijet. Dok se jedni vesele što je, čini se, najpozitivnija holivudska ličnost napokon pronašla nekog tko će ispunjavati njega na način na koji on svojim izjavama ispunjava nas, drugi se okreću tamnijoj strani te si daju za pravo komentirati izbor simpatičnog glumca.

Priča ide nekako ovako. Keanu Reeves, do sada smo već naučili, potpuno je drugačija javna ličnost, ikona modernog internet doba, miljenik javnosti, holivudski glumac koji je prema svojim fanovima više nego pristupačan i onaj jedan iz kojeg ogromne količine dobrote, unatoč brojnih životnim nesrećama, naprosto isijavaju. Tijekom svog života izgubio je najvažnije ljude koji su uvijek bili tu za njega, a zatim nas je osvojio svojim razumnim i empatičnim razmišljanjima prema životinjama i ljudima. Istim onim ljudima koji danas propitkuju njegov izbor. Jer, kako se Keanu Reeves, čovjek koji je napokon, nakon godina samoće, pronašao svoj ljubavni mir, usuđuje takvo što učiniti s osobom svojih godina? To je, naime, postalo glavno i najveće pitanje među holivudskim krugovima ovih dana.

Slučaj Keanu Reeves i Alexandra Grant: Zašto kao društvo još uvijek imamo potrebu propitkivati tuđe životne izbore? (фото 1)

Reeves se, naime, na umjetničkoj večeri u Los Angelesu pojavio s dugogodišnjom suradnicom i umjetnicom Alexandrom Grant. I ne bi tu bilo baš ništa čudno da par na crveni tepih nije kročio držeći se za ruke, a kasnije i izmjenjivao nježne poglede. Zbog svoje je sive kose i godina Grant odmah podigla brojna pitanja bez da je javnost, znatiželjna kakva je, zapravo istražila tko je Alexandra Grant, što je u svojih 46 godina proživjela pa zapitala samu sebe zašto je odjednom toliko čudno vidjeti dvoje ljudi gotovo istih godina u ljubavnoj vezi. Naravno, u holivudskim je krugovima takva pojava poprilično rijetka, no je li zbilja opravdano osuđivati kada je i dobijemo prilike doživjeti?

Pa tako, iako je riječ o tek još jednom ljubavnom paru s holivudskom adresom, svijet ne prestaje raspravljati o toj jednoj stvari koja pak u suprotnim situacijama danas postaje sasvim normalna. Činjenica da je narod navikao na parove s velikim razlikama u godinama pa je sada ostao šokiran kada je omiljeno holivudsko lice pronašlo ljubav s, nećete vjerovati, osobom svojih godina pomalo je, priznajemo, iritantna. Je li to zbilja najveći problem kojim se trenutno možemo baviti i zašto se na isti način nije propitkivao izbor Reevesovih kolega čije su odabranice ponekad mlađe i za čitavo desetljeće? Želimo li uopće da se na ovaj način degradiraju žene, muškarci, ljubavne veze i tuđi životni izbori? I na kraju, je li Alexandru Grant itko pitao za ikakvo mišljenje?

Slučaj Keanu Reeves i Alexandra Grant: Zašto kao društvo još uvijek imamo potrebu propitkivati tuđe životne izbore? (фото 2)

Alexandra Grant, iznenadit će se oni koji su negativne komentare internetom počeli širiti istog trenutka kada je sada već poznati par stao pred fotoaparate, zapravo je stvarno zanimljiva osoba. Osim što je nagrađivana umjetnica koja zarađuje stvarajući instalacije, 2011. godine ilustrirala je knjigu Keanu Reevesa "Ode To Happiness", a svojim je djelima pokrenula i humanitarnu udrugu. Keanu Reeves i Alexandra Grant, očito je, poznaju se i surađuju godinama no svoju su vezu započeli tek, prema mnogim izvorima, ovog svibnja dok su prvo pojavljivanje u javnosti obavili tek prije nekoliko dana. I tužno, ali istinito, ono nije prošlo ni približno onako kako su, vjerujemo, očekivali.

Ipak, unatoč velikom broju negativnih i, usudili bismo se reći, poprilično neukusnih komentara na izgled i godine odabranice Keanu Reevesa, na sreću, još uvijek postoje oni koji glumca, kao i sve ono što je u životu prošao, iznimno poštuju pa je tako onaj drugi, nama draži, dio društvenih mreža naprosto oduševljen činjenicom da je najpopularniji internet boyfriend napokon pronašao ljubav. Posebno nas veseli činjenica da još uvijek postoji velik broj fanova diljem svijeta koji na svojim društvenim mrežama dijele emotivne poruke oduševljenja i podrške te daju nadu da ovaj svijet ipak još uvijek nije otišao u potpuno krivom smjeru.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više