Search

Što dolazi nakon svijeće s mirisom vagine?

Što dolazi nakon svijeće s mirisom vagine?

Novi projekt Gwyneth Paltrow

Tekst: L.L.


Image: Getty Images,
goop.com

Nakon što je svijet obišla vijest kako je popularna glumica i životna guruica Gwyneth Paltrow u svom najnovijem uzletu, u sklopu svog raskošnog projekta goop, na tržište plasirala svijeću s mirisom njezine vagine, dobro smo se nasmijali, a onda, kada je osmijeh s lica nestao, zapitali koliko zbilja pozornosti ovaj svijet još ima za pokloniti ovakvim i sličnim, potpuno nebitnim, pomalo suludim idejama.

Za one neupućene, glumica je internetsku stranicu goop pokrenula davne 2008., a od tada projekt je narastao u pravu malu zajednicu istomišljenika koji se sastaju oko tema o zdravoj prehrani, zdravlju općenito, seksualnosti, a povremeno i sama Gwyneth Paltrow svojim čitateljima dijeli savjete za bolji život. U sklopu stranice postoji i web shop u kojem pak možete pronaći gotovo sve što zamislite. Odjeća, obuća, kuhinjski pribor i kuharice, vitamini, torbe, kozmetika i, naravno, dekoracija za uređenje interijera. Upravo u sklopu posljednje se rubrike na stranici, za poprilično visokih 75 američkih dolara, u prodaji može pronaći i svijeća s mirisom vagine Gwyneth Paltrow.

 goop.com

Glumica je taj, najnoviji i do sada najčudniji, ukras za kućanstvo nazvala mirisom koji je podsjeća na prirodni miris njezine vagine, a zapravo je spoj geranija, bergamota i cedra u kombinaciji s ružom i još nekoliko sastojaka. Svijeću je namijenila za one opuštajuće trenutke koji vlasniku iste zatim pomažu u zavođenju, pružaju sofisticiranu toplinu i idealna je za maštanje. Uz to, na goopu stoji i kako svijeća ima zabavan, prekrasan, seksi i neočekivan miris. Baš kao, čini se, Gwynethina vagina.

Na stranu činjenica da smo se i mi, baš kao i ostatak svijeta, na novinske naslove o ovoj posebnoj svijeći dobro nasmijali, na kraju nas je ipak ostalo kopkati pitanje – koliko daleko je ovaj svijet spreman ići? Što je sljedeće, hoćemo li za godinu ili dvije pomahnitalo klikati kako bi u virtualne košarice uspjeli ubaciti, primjerice, parfem od kapi znoja nakon seksa nekog trenutno popularnog holivudskog para? I što će nam uopće miris vagine Gwyneth Paltrow? U kojim prilikama bismo zapalili tu svijeću i bismo li se zbilja osjećali ugodno znajući razlog zbog kojeg je ta svijeća nastala? Što ako naši intimni dijelovi ne mirišu na bergamot, možemo li se i dalje poistovjećivati sa životnim odabirima i stilom popularne glumice?

 goop.com

Da je svijet otišao u krivom smjeru kada su u pitanju trendovi, uvjerili smo se davnih dana, s pojavom detox čajeva i čokoladica pomoću kojih se magično mršavi, zaluđeni metodama raščišćavanja koje smo štovali da bismo zatim rupe popunjavali istim, jednako nebitnim predmetima. No, ovakvu vrstu promocije, konzumerizma i pretjerivanja još nismo doživjeli. Naravno, trendovi dolaze i odlaze, svijeća s mirisom Gwynethine vagine danas je rasprodana u rekordnom roku, za dva mjeseca možda nikoga više neće zanimati, no ono što nas još uvijek nekako najviše boli jest činjenica da u današnjem svijetu, uz sve neprilike, od onih ekoloških, preko političkih i moralnih, postoji određen broj ljudi koji još uvijek razmišlja kako skupiti 500 kuna kako bi u svojim domovima zatim uživao u mirisu vagine Gwyneth Paltrow. Hrabro ili suludo, vi recite nama.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više