Search

Tjedni pregled Büro 24/7 najčitanijih tekstova koje ste slučajno propustili

Tjedni pregled Büro 24/7 najčitanijih tekstova koje ste slučajno propustili

... a za koje smo smatrali da bi vam mogli biti zanimljivi!


Image: Buro247hr arhiva

Ovog tjedna bavili smo se politikom od marša žena u Washingtonu do odnosa politike i mode. Donijeli smo profil Carolyn Bessette-Kennedy i intervju s mladim glumcem Mateom Videkom, kao i očekivanja od nove serije Toma Hardyja. Što smo još istražili i na čemu smo radili, provjerite u nastavku...

Taboo: najočekivanija serija ove sezone

"... Čini se da sve čega se glumac Tom Hardy prihvati, instantno postaje uspješno u svjetskim razmjerima. Nakon izlaska prve epizode njegove najnovije serije "Taboo", oduševljenje su podjednako iskazale i kritika i publika..."

Kako je postalo poželjno biti single?

"... Gotova sva pravila koja su vrijedila za prijašnje generacije više ne vrijede. Ulazak u treće desetljeće života ne podrazumijeva vjenčanje, kredit za stan i zasnivanje obitelji. Štoviše, čini se da je u zadnje vrijeme, više nego ikada prije, postalo cool biti single..."

Zašto (ipak) trebamo jesti ugljikohidrate?

"... Oni su glavni izvor energije za naše tijelo i imaju važnu ulogu počevši od pružanja hranjivih tvari i dobrih bakterija našim crijevima do zaštite mišića koji bi bez ugljikohidrati počeli propadati. Naravno, kao i sve u životu, valja ih pravilno dozirati i jesti onoliko koliko ih je potrebno kako bi se održao balans u tijelu i kako bi ono ostalo zdravo i funkcionalno..."

Tjedni pregled Büro 24/7 najčitanijih tekstova koje ste slučajno propustili (фото 1)

Kako je napokon propao American Apparel

"... Zatvaranje 110 trgovina diljem SAD-a i sjedišta u Los Angelesu posljedica je turbulentnih godina tijekom kojih je osnivač i CEO Dov Charney nebrojeno puta optužen za seksualno uznemiravanje, zatim dva bankrota te izrazito kontroverznih kampanji koje su tobože promicale različitost..."

Upoznajte mladog hrvatskog glumca za kojeg će svijet tek čuti

"... Mladi glumac Mateo Videk diplomirao je glumu na Akademiji dramske umjetnosti prošle godine, no još je tijekom studija počeo raditi na sjajnim projektima u zagrebačkim kazalištima, ali i inozemstvu. Radio je na nekoliko predstava u kazalištu Žar ptica, Zagrebačkom kazalištu mladih i Sceni Gorica, a uloga u predstavi "Bajka o Žar ptici" prošle mu je godine donijela i prvu nominaciju za Nagradu hrvatskog glumišta u kategoriji za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina..."

Tjedni pregled Büro 24/7 najčitanijih tekstova koje ste slučajno propustili (фото 2)

Carolyn Bessette-Kennedy: ikona stila koja još uvijek intrigira javnost

"... Mediji su htjeli saznati sve o novoj djevojci koja je osvojila najpoželjnijeg neženju, a prijatelji i obitelj su redom govorili kako ga nikad nisu vidjeli tako sretnog i zaljubljenog. Carolyn Bessette je, čini se, bila ona prava..."

Mogu li online brendovi preživjeti bez fizičkih dućana?

"... Brendovi koji su svoj biznis osnovali isključivo na online kupovini sada mijenjaju pravila igre. Više nije dovoljno imati ni najraznovrsniju ponudu artikala ako nemaš fizički dućan..."

Zašto je važan marš žena u Washingtonu?

"... Povijest nam je i previše puta pokazala kako je pasivnost jedan od najgorih oblika snošenja odgovornosti za monstruozna djela koja su politički vođe ili moćnici činili, pa stoga veseli da danas građani znaju i žele reagirati čak i preventivno..."

Tjedni pregled Büro 24/7 najčitanijih tekstova koje ste slučajno propustili (фото 3)

Tamna strana "La La Landa": traume iz prošlosti, nostalgija i naporan rad umjesto talenta

"... Damien Chazelle, mladi student Sveučilišta Princeton, htio je postati glazbenik. No, nije mogao zamisliti da će se na putu do uspjeha naći izuzetno strog profesor. Dugo je vježbao svoje bubnjanje, no na kraju je odustao, a kasnije ga je lik profesora s Princetona inspirirao za istinitu priču o mladom jazz bubnjaru Andrewu Neimanu i tako je 2014. nastao njegov prvi veliki film, "Whiplash"..."

Hoće li Donatella Versace otići s pozicije kreativne direktorice svog brenda?

"... Obiteljska tvrtka koju su vodili Santo i Donatella trpjela je gubitke, kako radi loših poslovnih poteza tako i radi ekonomske krize. Estetika kuće također je došla pod veliki upitnik. Donatella kao da se često gubila u želji da nastavi bratovo nasljeđe i stvori nešto moderno i svoje. Kao rezultat smo dobili nekoliko konfuznih kolekcija koje su kritičari često oprezno komentirali, upravo radi te sentimentalne vrijednosti koju Versace nosi za modnu industriju..."

Tjedni pregled Büro 24/7 najčitanijih tekstova koje ste slučajno propustili (фото 4)

Neraskidiva veza mode i politike

"... Prvi američki predsjednik, George Washington, tako je 1789. na svojoj inauguraciji nosio tamnosmeđe odijelo proizvedeno u SAD-u. Takvo se odijelo smatralo građanskim odijelom i tim se potezom približio narodu, ali i dao javnosti do znanja da planira bojkotirati engleski uvoz i potaknuti domaću proizvodnju u SAD-u. No, nisu samo političari kroz povijest bili ti koji su svojom odjećom htjeli poslati svojevrsnu poruku..."

Related articles

Buro 24/7 Selection

više