Search

Tko je Jameela Jamil i zašto korisnici društvenih mreža ovih dana sve više govore o njezinim postupcima

Tko je Jameela Jamil i zašto korisnici društvenih mreža ovih dana sve više govore o njezinim postupcima

Glumica, aktivistica i mnogo više

Tekst: L.L.


Image: Getty Images

Najpoznatija po ulozi Tahani Al Jamil u popularnoj seriji "The Good Place", glumica Jameela Jamil u isto vrijeme gradi karijeru DJ-a, modela, radijske voditeljice, autorice, a prepoznata je i zbog svog aktivizma. Osim glumi, velik dio svog vremena u posljednje je vrijeme posvetila borbi protiv internetskih nasilnika. Tako na svom Instagram profilu mjesecima dijeli inspirativne poruke, potiče korisnike da vole sami sebe upravo onakve kakvi jesu, a nedavno je progovorila i o osjetljivom pitanju pobačaja zbog kojeg se našla na meti velikog broja korisnika.

Jameela Jamil ima 33 godine i prije nešto više od desetak godina radila je kao profesorica engleskog jezika u Londonu. Nakon što su je mediji otkrili, vodila je showove na britanskim radijskim postajama, a zatim je ušla i u svijet glume. Najzamjećenija je svakako postala ulogom u popularnoj seriji "The Good Place", u kojoj tumači lik Tahani, a glumačko društvo čine joj imena kao što su Kristen Bell i Teda Dansona.

Kada ne glumi, slobodno vrijeme koristi za aktivizam na društvenim mrežama, bori se protiv industrije koja potiče na nezdravo mršavljenje, a nedavno je podržala i pokret protiv reklamiranja detox proizvoda na Instagramu. Osim toga, osnovala je pokret "iWeigh" kojem je cilj stvarnim ženama pokazati  koliko zapravo vrijede, bez obzira na prolazne i potpuno nebitne tjelesne nedostatke.

Nakon progovaranja o teškom razdoblju života, kroz koje se i sama borila s poremećajem u prehrani, a koje ju je zatim natjeralo da odustane od djeteta, priznala je kako nimalo ne žali upravo zbog činjenice što je na vrijeme shvatila kako cijeloj situaciji nije dorasla. S pratiteljima na društvenim mrežama podijelila je reakcije koje su ju poprilično zapanjile, a zatim na iste odgovorila na hrabar i neobičan način.

"Primam tisuće poruka o tome kako sam pogriješila kada sam se odlučila na pobačaj prije sedam godina te kako sam zasigurno poprilično jadna osoba... Ja sam zapravo jako sretna multi milijunašica, ludo sam zaljubljena, imam dovoljno slobodnog vremena, dobro spavam i izgradila sam sjajnu karijeru i život. No, hvala što brinete", napisala je na svom Twitter profilu.

Tko je Jameela Jamil i zašto korisnici društvenih mreža ovih dana sve više govore o njezinim postupcima (фото 1)

Ipak, i tu su se našli oni kojima je užasno zasmetalo to što se Jameela Jamil javno hvali svojim financijskim statusom, napali su je još jednom, a glumica se brzo snašla te jednoj od autorica neugodnih komentara ponudila posao na svojoj platformi. Da bi stvar bila još napetija, glumica se nastavila boriti poprilično agresivnim porukama na društvenim mrežama i pokrenula mali feministički pokret koji je, čini se, podijelio žene društvenih mreža diljem svijeta. Dok jedni šalju komentare podrške, drugi je još uvijek osuđuju i prijete prestankom praćenja no sloboda izbora, sloboda govora, veća prava za žene i prihvaćanje samih sebe onakvima kakvi jesmo, sudeći prema trenutnoj situaciji na njezinom Instagram i Twitter profilu, i dalje ostaju njezin cilj, a pitate li nas, čini se kako je Jameela Jamil, gotovo preko noći postala onaj jedan holivudski glas koji smo toliko dugo čekali.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više