Search

Što se događa s Kevinom Spaceyjem?

Što se događa s Kevinom Spaceyjem?

Glumac u fokusu javnosti

Tekst: E.G.


Image: screenshot

Oskarovac Kevin Spacey se ovih dana našao u fokusu svih važnih medija: osim što je priznao ono o čemu se godinama nagađalo, potvrđeno je kako serija "House of Cards" ulazi u svoju posljednju sezonu

U ovom trenutku je već sigurno reći kako je skandal vezan uz moćnog holivudskog producenata Harveyja Weinsteina promijenio sve. Desetljeća šutnje su prekinuta, a sve više ljudi počinje otvoreno govoriti o seksualnom zlostavljanju ili uznemiravanju s kojim su se susretali tijekom svog puta prema uspjehu u glumačkom svijetu. Osim što nove optužbe na račun Weinsteina još uvijek pristižu, u javnost izbijaju i afere vezane uz neka nova poznata imena. Posljednji u nizu koji se s takvim teškim optužbama trebao suočiti je Kevin Spacey, legendarni filmski glumac koji je svoju poziciju dodatno učvrstio sjajnom ulogom Francisa Underwooda u seriji "House of Cards".

Naime, glumac Anthony Rapp je prije nekoliko dana progovorio o tome kako se Spacey, na zabavi održanoj davne 1986. godine, kad je Rapp imao samo 14 godina, prema njemu nedolično ponašao i pokušao prisiliti na seks. Kako je kasnije objasnio, tim je potezom htio odati počast svim hrabrim ženama koje su počele govoriti o svojim zlostavljačima, ali i pomoći u tome da se dogodi promjena svijesti koju Hollywood toliko treba.

Što se događa s Kevinom Spaceyjem? (фото 1)

Reakciju Kevina Spaceyja nije trebalo čekati dugo, ali njen sadržaj nitko nije mogao predvidjeti. U vještoj PR-ovskoj igri tzv. "spinanja" nepovoljne situacije, tim Kevina Spaceyja je na jedno šokantno saznanje odlučio odgovoriti drugim. Točnije, Kevin Spacey je priznao kako je, nakon života u kojem je bio i s muškarcima i sa ženama, sada odlučio živjeti kao gej muškarac. Napomenuo je kako zna da se o tome godinama pričalo, a ovo je prvi korak u početku sagledavanja svog cjeloživotnog ponašanja. Osvrnuo se, naravno, i na optužbe Anthonyja Rappa, rekavši kako se ne sjeća spomenute večeri niti incidenta. Ipak, ništa nije rezolutno odbacio, već je kazao kako jako žali ako se u pijanom stanju neprimjereno ponašao, a dodao je i kako Rappa iznimno cijeni kao glumca. 

I dok je vijest o "autanju" jednog od najpoznatijih glumaca današnjice svakako velika i važna, ona nije mogla biti izvedena u lošijem trenutku. Karijera Kevina Spaceyja će definitivno trpjeti posljedice ovakve njegove odluke, ali i navedenih optužbi, a prve naznake dolaze iz Netflixa. Slučajno ili ne, upravo je sad izdano priopćenje koje kaže kako će šesta sezona serije "House of Cards" ujedno biti i posljednja. Službene potvrde o razlozima prekida daljnjeg prikazivanja nema, ali simptomatično je primijetiti kako su iz produkcije poručili kako su "jako uznemireni optužbama" na račun glavnog glumca.

Ako ste seriju pratili otpočetka, onda vjerojatno znate da je stiglo i "prirodno" vrijeme za njen kraj, pa ova odluka tako doista ne mora biti motivirana najnovijom aferom. Ipak, sjetite li se da je motiv holivudskih producenta isključivo profit, koji bi u ovom kontekstu mogao biti ozbiljno narušen, nije teško zamisliti scenarij u kojem bismo ovu seriju gledali još barem dvije ili tri sezone. No, u tom bi scenariju Kevin Spacey morao imati neupitnu reputaciju i autoritet, za što je u ovom trenutku, daleko prekasno.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više