Search

Što to rade Obama, Leonardo DiCaprio i princ Harry na Siciliji?

Što to rade Obama, Leonardo DiCaprio i princ Harry na Siciliji?

Svake godine krajem srpnja i početkom kolovoza na Siciliji se održava Google Camp, a tema ovogodišnje konferencije i više je nego važna

Tekst: L.L.


Image: IMDB / Verdura Resort

Na Siciliji se ovih dana održava Google konferencija i popis uzvanika više je nego zanimljiv. Tamo su se, naime, okupile slavne i utjecajne osobe iz cijelog svijeta, a posebnu su pažnju privukli bivši američki predsjednik Barack Obama, Leonardo DiCaprio, princ Harry, Katy Perry, Orlando Bloom i Harry Styles.

Riječ je o još jednom Google Campu koji se već šestu godinu održava na Siciliji, a tema ovogodišnje konferencije su klimatske promjene. Iako su gotovo sve poznate ličnosti na Siciliju stigle privatnim avionima i, kako pišu lokalni mediji, zabilježeno je 40 slijetanja na tamošnji aerodrom, a očekuje ih se čak 114 u narednim danima, čini se, sudionici Googleovog kampa u tome ne vide baš nikakav problem. Osim privatnim avionima i helikopterima, gosti na Siciliju pristižu i jahtama. Kako se čitava stvar drži u tajnosti te su zabranjene čak i objave na društvenim mrežama, tamošnji mediji u javnost puštaju samo nagađanja o aktivnostima kojima su najbogatiji ljudi svijeta trenutno zaokupljeni. Iako se popis gostiju drži u strogoj tajnosti, nagađa se kako bi na Siciliju u narednim danima mogli stići još i, među ostalima, Bradley Cooper, Tom Cruise, Pharell te Mark Zuckerberg. Tu su i vlasnici najvećih svjetskih kompanija poput direktora Fiata i Snapchata.

 

Što to rade Obama, Leonardo DiCaprio i princ Harry na Siciliji? (фото 1)

 

Poznato je tek kako je Google Camp smješten je na jugozapadnoj obali Sicilije, tik do gradića Sciacca, u luksuznom Verdura resortu. Posjetitelji tako, osim predavanja i diskusija, na raspored aktivnosti mogu staviti i uživanje na privatnim plažama, predivnim bazenima, prostranom golf terenu i sjajnoj talijanskoj hrani prema receptima privatnih chefova. Google kamp održava se svake godine krajem srpnja.

Zapanjujuća lista utjecajnih gostiju i odlična tema od velike važnosti već su dovoljno velik razlog za pokretanje promjena, no ne možemo ne primijetiti kako bi se Barack Obama, Leonardo DiCaprio, pa i princ Harry te ostatak ekipe, po pitanju dolaska na lokaciju, možda ipak trebali ugledati na mladu švedsku aktivisticu Gretu Thunberg koja trenutno na jedrilici Atlantskim oceanom putuje u New York kako bi stigla na konferenciju Ujedinjenih Naroda na temu globalnog zatopljenja te podigla svijest o klimatskim promjenama.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više