Search

Tom Cruise izveo skok kakav još nitko od glumaca nije! Pogledajte kako se snimala opasna scena za \"Mission: Impossible - Fallout\"

Tom Cruise izveo skok kakav još nitko od glumaca nije! Pogledajte kako se snimala opasna scena za "Mission: Impossible - Fallout"

Tzv. HALO skok

Image: screenshot

Tom Cruise, jedan je od rijetkih glumaca koji za snimanja vrlo opasnih scena ne koristi kaskadere, već sve odrađuje sam. Upravo je jednu takvu iznimno opasnu po život scenu snimio za nadolazeći nastavak "Mission: Impossible - Fallout" koji se u kinima premijerno očekuje 27. srpnja. Na koji način se scena snimala i što je sve od hrabrog glumca zahtijevala te kako su izgledale pripreme pokazao nam je dvoipolminutni video koji je objavio studio Paramount Pictures. U pitanju je bio tzv. HALO skok, odnosno skok padobranom iz vojnog aviona pri kojem skakač padobran otvara tek nakon dužeg slobodnog pada. Tom Cruise je kako vidimo u videu, izveo upravo tu vratolomiju, a skočio je s visine od 7,6 kilometara te je pritom nosio masku s kisikom kako ne bi ostao bez svijesti. S njim je skočio i snimatelj koji je pritom imao kameru namontiranu na glavu kako bi to sve snimio. U cijeloj situaciji nije im nimalo išla u prilog činjenica da se cijela scena snimi u trenutku zalaska Sunca. S obzirom na to da je u pitanju tek nekoliko minuta u danu sve je trebalo biti jako dobro uvježbano i tempirano. I dok čekate da novi nastavak stigne u kina, pogledajte ovaj napeti video koji će vas pomalo zaprepastiti, nakon čega se još jednom podsjetite i na trailer

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više