Search

Upoznajte kraljicu rasprodaja s TikToka

Upoznajte kraljicu rasprodaja s TikToka

Tekst: BURO.


TikTok nam je u 2020. godini otkrio svašta, marginalizirane grupe su dobile mjesto gdje se njihov glas čuje, vidjeli smo sumanute beauty trendove, nove modne tendencije, inspirirao nas je na povratak retro hobijima..i popis se nastavlja.. Ova društvena mreža je eksplodirala kao nijedna prije nje i jako je brzo  nametnula neke niche teme što je postala mana Instagrama zbog čijeg smo algoritma završili u beskonačnim krugovima identičnog sadržaja.

TikTok je tu kada želimo upasti u crnu rupu i uživati u snimkama kakve nismo ni mogli zamisliti da ih uopće želimo gledati. Jedan od najnovijih trendova u kojem uživa generacija Z jest kupovina vintage predmeta bilo da se radi o odjeći, komadima namještaja ili dekoraciji. Sve se češće odlučuju za tu opciju loveći odlične komade po simboličnim cijenama.

Upravo je taj talent izdvojio Macy Eleni koja objavljuje sadržaj na profilu @BlazedandGlazed i ima preko 220 tisuća pratitelja samo na TikToku. Često objavljuje sadržaj s hashtagom #Estatesale koji trenutno broji preko 23 milijuna pregleda. O čemu se radi? Mladi TikTokeri obilaze kućne rasprodaje i u kratkim videima pružaju uvid u sve od interijera, preko bazena do artikala koji su u ponudi i na kraju donose neizbježni haul.

Macy je jedna od onih djevojaka koja uvijek obilazi najbolje kuće po Los Angelesu čiji su interijeri prava poslastica. Video koji je postao viralan prikazuje kuću na Beverly Hillsu koja je pripadala nekadašnjem gradonačelniku. Macy se uspjela prijaviti za privatnu turu prije nego što je rasprodaja bila otvorena za javnost te su svi njezini pratitelji mogli uživati u laganom obilasku vile koja ima šest spavaćih soba, sedam kupaonica i površinu od 750 kvadrata. Obično bira rasprodaje u grandioznim vilama koje imaju staromodni interijer, ali toliko čudan da je u stvari cool.  Macy prvo snimi materijal, a onda se ozbiljnije baci na kupovinu.

Macy je odrasla u Ohiju gdje je živjela sa samohranom majkom i sestrama. Svu odjeću je kupovala u second hand dućanima i ubrzo je stekla status kraljice rasprodaja i vintage komada, pogotovo kada se preselila u Los Angeles i pokrenula svoj Youtube kanal na kojem je objavljivala haule iz shoppinga odjeće.

Nedavno se prebacila na namještaj s kojim je uredila svoj stan u LA-u. Stari namještaj je tražila na Instagram profilima, a ubrzo je uvidjela da ljudi s tih profila objavljuju i kućne rasprodaje. Od srpnja je počela stavljati sadržaj s tih rasprodaja na svoj TikTok kanal i ubrzo je dobila prvih milijun pregleda i to na video vile uređene u mediteranskom stilu u Hancock Parku. Za pronalazak dobre rasprodaje koristi web estatesales.net čija je direktorica kazala da su zabilježili poveća broj downloada njihove aplikacije što sigurno duguju Macy i njenoj popularnosti na TikToku.

Iako većina kupaca na rasprodajama kupuje artikle koje će kasnije preprodati, Macy nema te ambicije. Njena ideja je da svoju novootkrivenu strast pretvori u mini emisiju s istom temom, a tome će se posvetiti kada pandemija prođe.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više