Search

Victoria Beckham na udaru kritika zbog izbora premršavog modela

Victoria Beckham na udaru kritika zbog izbora premršavog modela

Žustra rasprava

Tekst: E.G.


Image: arhiva,
twitter

Vizuali nove kampanje Victorije Beckham za dioptrijske naočale su još jednom podijelili javnost po pitanju izgleda modela koji se angažiraju...

U posljednjih nekoliko sezona sve više modnih kuća za svoje kampanje bira modele koji nisu savršenih proporcija niti se izgladnjuju. Plus size je postao svojevrsni trend, no još uvijek ne možemo govoriti o tome da je modni svijet "izliječen" od opsjednutosti kilažom. Posljednji primjer koji svjedoči tome u korist je onaj vezan uz popularnu dizajnericu Victoriju Beckham. Kad je preko svog Twitter profila objavila vizuale za svoju novu kampanju, vjerojatno nije ni slutila koliko će ona negativnih reakcija polučiti. Naime, ono što su mnogi korisnici društvenih mreža vidjeli kao sporno jest odabir modela koji je, najblaže rečeno, daleko od bilo kakve plus size priče. Mnogi su i tako revoltirani slikom žena koju modne kuće i modni mediji propagiraju, a svaka ovakva situacija im daje dodatni motiv za ukazivanje na štetnost biranja modela ovakve tjelesne građe.

Kao najglasniji protivnik se istaknuo Piers Morgan, kontroverzni britanski voditelj koji ne propušta priliku dati svoje mišljenje o svim temama koje se uglavnom tiču žena. Istaknuo je kako ne želi da njegova malodobna kćer misli kako treba izgledati poput tog i brojnih drugih modela, kao i to je da bilo za očekivati da će netko poput gospođe Beckham odabrati modela koji izgleda slično kao ona. Brojni drugi korisnici su također osudili ovaj čin, govoreći kako model za naočale doista ne mora biti ovoliko mršav, kao i to da se djevojkama šalje poruka da se trebaju izgladnjivati. I dok je rasprava o rigoroznim dijetama na kojima su manekenke još uvijek prisiljene biti svakako nužna, treba podsjetiti da rješenje nikako ne može biti u vrijeđanju i posramljivanju mršavih osoba, pogotovo zato što znamo da se kod mnogih radi o građi na koju ne mogu utjecati. 

Victoria Beckham na udaru kritika zbog izbora premršavog modela (фото 1)

Victoria Beckham na udaru kritika zbog izbora premršavog modela (фото 2)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više