Search

Zašto društvene mreže bruje o najnovijoj kampanji iz Hollywooda?

Zašto društvene mreže bruje o najnovijoj kampanji iz Hollywooda?

"Time's Up"

Tekst: E.G.


Image: PR,
Instagram

Blake Lively, Diane Kruger i Emma Stone su samo neka od imena koja su se priključila inicijativi "Time's up", koja za cilj ima doskočiti problemu seksualnog zlostavljanja i uznemiravanja...

Jedna od tri žene u dobi između 18 i 34 je na radnom mjestu naišlo na seksualno uznemiravanje. Čak 71% žena takve incidente nikad neće prijaviti. Ovo je samo jedan od alarmantnih podataka koji možete pronaći na početnoj stranici inicijative Time's up, a koja se jučer munjevitom brzinom raširila diljem društvenih mreža. Razlog tome je angažman cijelog niza žena iz Hollywooda (njih tristotinjak), poput Diane Kruger, Emme Stone, Blake Lively, Viole Davis, Shonde Rimes i Reese Witherspoon, a za razliku od mnogih drugih inicijativa humanitarnog i aktivističkog karaktera, ova se tiče direktno njih. Naime, Time's up čine volonteri ujedinjeni oko istog cilja - konačno stati na kraj sustavnom seksualnom uznemiravanju i zlostavljanju s kojim se suočavaju žene u zabavnoj industriji. Bilo da ste glumica, redateljica, producentica ili scenaristica, Hollywood je mjesto koje vas neće zaštititi, dapače.

Kako stoji na promotivnim plakatima inicijative, sad je došlo vrijeme u kojem više nitko neće ostati u tišini,u kojem nitko više neće čekati, kao ni tolerirati diskriminaciju, zlostavljanje i uznemirivanje. Time's up se financira putem dobrovoljnih donacija, a za sada raspolažu s oko 13 milijuna dolara, koje će dijelom odlaziti i na sudske troškove žrtvama seksualnog uznemiravanja ili zlostavljanja. Isto tako, inicijativa će pokušati utjecati na odlučnije javne politike te uredbe zbog kojih će žene na radnim mjestima biti zaštićenije. Podsjetimo, ovaj projekt, baš kao i inicijativa da se na Zlatnim globusima nosi samo crna boja, dolaze nakon niza seksualnih skandala koji su potresli Hollywoodu, od kojih je najistaknutiji onaj vezan uz producenta Harveyja Weinsteina, kojeg je za uznemiravanje optužila gotovo svaka žena s kojom je ikad radio.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više