Search

Zašto je svijet opet poludio za Keanu Reevesom?

Zašto je svijet opet poludio za Keanu Reevesom?

Istražili smo čime je ovaj 54-godišnji glumac ponovno osvojio društvene mreže

Tekst: Lidija Lončarić


Image: Saint Laurent

Starije generacije Keanu Reevesa pamte iz filmova poput Matrix, Speed i My Own Private Idaho, dok ga oni nešto mlađi prepoznaju iz filmova o Johnu Wicku, bivšem kriminalcu u potrazi za osvetom. Posljednji, treći po redu, nastavak Johna Wicka, genijalna kampanja za Saint Laurent i nedavno pojavljivanje u superpopularnom Netflixovom filmu Always Be My Maybe donijele su 54-godišnjem glumcu nezapamćenu pozornost. Internet je još jednom poludio za ovim samozatajnim glumcem, a skroman, kakvim ga se smatra čitavom karijerom, čini se, ni sam nije svjestan pompe koja se oko njega stvorila. Iako je uvijek zračio posebnim šarmom i zbog svog egzotičnog izgleda plijenio pažnju, prelazak 50-e čini se, donio mu je neku sasvim novu vrstu slave. Svijet je naprosto postao opsjednut crnokosim Reevesom. U nedavnom je intervjuu rekao kako je poprilično iznenađen pompom koja se oko njega stvorila u posljednje vrijeme unatoč činjenici da se samozatajan glumac cijeli svoj život poprilično uspješno skriva od očiju javnosti.

Zašto je svijet opet poludio za Keanu Reevesom? (фото 1)

Keanu Reeves rođen je u Libanonu i, iako danas slovi za jednu od najvećih hollywoodskih zvijezda, život mu nije uvijek bio sjajan. Sa samo 13 godina napustio ga je otac, dijagnosticirana mu je disleksija i neko je vrijeme proveo u treniranju hokeja u čemu je bio poprilično uspješan. Tada se dogodila nesreća koja mu je onemogućila daljnje treninge te se okušao u glumi. Na setu filma I Love You To Death upoznao je svog najboljeg prijatelja Rivera Phoenixa koji je kasnije, na snimanju filma u kojem su glavne uloge igrali upravo ova dva najbolja prijatelja, preminuo od kobne doze opijata. Nakon smrti prijatelja, Keanu je upoznao svoju tadašnju suprugu s kojom je trebao dobiti kćer no ona je također rođena mrtva. Nedugo zatim, par se rastao, a onda je i bivša supruga smrtno stradala u prometnoj nesreći. No, umjesto da postane depresivan i frustriran nesrećama koje su ga pratile kroz život, Keanu Reeves je život nastavio jači nego ikad te pokrenuo niz humanitarnih akcija i potpomogao brojna znanstvena istraživanja, sve kako bi svijet učinio boljim mjestom za sve one koji tek dolaze.

Način na koji se odvio njegov život nije ga definirao. Daleko od toga, Keanu pokušava živjeti normalan život te ga se često može sresti na ulici, a kao prijevozno sredstvo koristi čak i podzemnu željeznicu. Internet je prepun priča ljudi u kojima Keanu zauzima ulogu običnog prolaznika, posjetioca kina, kazališta, restorana i svih onih, "običnih" mjesta na koje svakodnevno odlazimo svi mi. U nedavno objavljenim intervjuima glumac je istaknuo da sve što želi jest izgraditi se kao osoba kakva je uvijek htio biti, pomiriti se s činjenicom da ne završava uvijek sve onako kako bismo mi htjeli i naučiti biti otporniji na životne nedaće. Sudeći prema željama skromnog glumca i dobroj dozi slave koja ga je 54. godini ponovno sustigla, svijet mu je spreman pružiti baš sve kako bi barem na trenutak njegov život učinio lakšim. Kako? Nezapamćenim kolektivnim oduševljenjem na društvenim mrežama.

Zašto je svijet opet poludio za Keanu Reevesom? (фото 2)

Najveću pozornost Keanu je privukao nedavnom izjavom u showu Stephena Colberta kada je na pitanje voditelja o tome što se događa s ljudima nakon smrti, odgovorio: "Znam da onima koji nas vole nedostajemo", i tom jednostavnom, a snažnom rečenicom podigao društvene mreže na noge. Korisnici Twittera toliko su se oduševili njegovim odgovorom da je na društvenoj mreži uskoro osvanuo i račun pod nazivom keanu does things, prepun presmiješnih meme-ova s Keanuom u glavnoj ulozi. Neki su korisnici podijelili i vlastita iskustva s poznatim glumcem, a u svim je pričama Keanu ispao dobroćudan pozitivac koji, čini se, ni nakon godina provedenih na filmskom platnu nije svjestan svoje slave. Korisnike Twittera posebno oduševljavaju fotografije i video zapisi nasmijanog glumca u svakodnevnim životnim situacijama poput igre sa štencima i šetnje parkom, a favorit su definitivno i neobično simpatične interakcije s fanovima. Da je stvar s obožavanjem ovog simpatičnog glumca itekako velika i važna stvar, dokaz je i činjenica da su korisnici Twittera Times magazinu ozbiljno predložili da se 2019. godinu proglasi godinom Keanu Reevesa s motom: "Ovaj svijet ne zaslužuje Keanu Reevesa!"

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više