Search

10 godina umjetničkog djelovanja Nenada Sovilja

10 godina umjetničkog djelovanja Nenada Sovilja

Izložba u Francuskom paviljonu SC-a


Image: PR

Poznati hrvatski dizajner nakita krajem svibnja slavi 10 godina umjetničkog djelovanja i to velikom izložbom u remek-djelu moderne arhitekture - Francuskom paviljonu Studentskog centra u Zagrebu

Na izložbi pod nazivom "Molekula", Nenad Sovilj će 27. svibnja javnosti predstaviti novu kolekciju koja je, kako kaže, oblikovno jednostavna, a tehnički, idejno i filozofski najzahtjevnija dosad.

Koristeći materijale i tehnike tipične u draguljarstvu te smolu, nastali su elementi koji su morfološki pročišćeni, a idejno se referiraju na mikro i makro kozmos od kojeg smo satkani. Tako u svoje „atome" od epoksidne smole, osim poludragog kamenja i metala, autor po prvi put umeće i plemenite metale poput srebra i zlata te dragog kamenja.

10 godina umjetničkog djelovanja Nenada Sovilja (фото 1)

Postav izložbe Sovilj je osmislio kao sintezu fizičke konstrukcije i multimedije. U centralnom dijelu paviljona bit će postavljena golema skulptura molekule glukoze, koja je jedna od najbitnijih spojeva za život na Zemlji. Molekula je izgrađena od gotovo tone željeza, a osim kao eksponat, zamišljena je kao postament za nakit. Multimedijalnosti izložbe pridonijet će posebno osmišljena glazba te videoprojekcije na šest velikih zakrivljenih Samsung Ultra HD televizora. Također, Sovilj je tijek nastajanja izložbe dokumentirao pametnim telefonom Samsung Galaxy S6, omogućavajući svim zainteresiranima da uđu u njegovu radionicu i detaljno razgledaju korake složenog stvaralačkog procesa koji se kriju iza skladnih detalja i forme draguljareve kolekcije.

10 godina umjetničkog djelovanja Nenada Sovilja (фото 2)

Osim izložbe, projekt obuhvaća tribinu za studente na temu brendiranja u području dizajna i mode na kojoj će skupina stručnjaka pokušati mladima približiti sve faze u razvoju brenda, od ideje do proizvoda koji opstaje na tržištu. Izložba ostaje otvorena do 30. svibnja.

10 godina umjetničkog djelovanja Nenada Sovilja (фото 3)

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više