Search

3 brenda nakita koje obožavaju Francuskinje

3 brenda nakita koje obožavaju Francuskinje

Gdje kupuju?

Tekst: D.D.


Image: Buro247.au,
Instagram

Uvriježeno je mišljenje da se Francuskinje rađaju s urođenim smislom za stil, a odjeća i modni dodaci koji one biraju nemali su broj puta predmet žudnje diljem svijeta. Kad je nakit u pitanju, obožavaju decentan nakit koji čak i kad nose puno, ne izgledaju prenakićeno. Otkrili smo tri francuska brenda od kojih nabavljaju lančiće, prstenje i naušnice... Brend nakita od mesinga inspiriranog razdobljem art decoa pod nazivom Cercle Amédée prije godinu dana osnovali su Magali Ginsburg i Alexandre Lavaux, koji su desetljećima karijeru gradili kao buyeri nekih od najvećih online retailera. Nakit koji u Parizu dizajnira ovaj kreativni dvojac pravi je spoj francuskog chica i estetike te vrhunske izrade i svevremenskog izgleda. Komadi vintage izgleda osvojili su ne samo Francuskinje već i ljude iz online shopa MatchesFashion gdje se odnedavno nakit može kupiti. Nakon dvije predstavljene kolekcije inspirirane djelima umjetnika art deco razdoblja, osnivači brenda tvrde kako će im ta umjetnost ostati vječna inspiracija koju nikad neće zanemariti prilikom kreiranja ogrlica i narukvica. Osim što tijekom kreativnog procesa najveći dio vremena provode u knjižnici Louvrea i gledajući filmove iz 20-ih godina prošlog stoljeća, nadahnjuje ih i pariška arhitektura. U izradi luksuznog nakita osim pozlaćenog metala, koriste i malahit, Swarovski kristale te mramor sa zlatnim nitima.

3 brenda nakita koje obožavaju Francuskinje (фото 1)

Umjetnost nadahnjuje i dizajnericu Pascale Monvoisin koja se prema svojem nakitu odnosni kao slikar prema platnima. Dizajnerica nakita ljepotu vidi u suptilnim potezima, sitnim nedostacima i nepravilnostima te miksu različitih materijala - zlato kombinira sa sitnim školjkama, a drago kamenje sa svilenim vrpcama. Privlačan dizajn prepoznala je i Jeanne Damas, utjelovljenje onog nekog pariškog "je ne sais quoi". Tirkiz, turmalin, labradorit i mjesečev kamen nabavlja čak i u Japanu, a koristi ih kao dodatak tankim narukvicama, cuffovima, lančićima i decentnom prstenju koje izrađuje od zlata.

3 brenda nakita koje obožavaju Francuskinje (фото 2)

Iako naziv marke nakita Monsieur Paris aludira da se radi o muškom dizajneru nakita, fantastične komade kreira jedna žena - Nadia Azoug, i to već gotovo osam godina. Svoj nakit je počela kreirati iz želje za jednostavnim komadima, a delikatne modne dodatke izrađuje po narudžbi. Prstenje, ogrlice i narukvice koje stvara zamišljeni su da ih se nosi svaki dan pa s tim na umu dizajnerica kreira bezvremenske kolekcije za žene svih godina. Pa se tako u ponudi mogu pronaći ručno medaljoni na lančiću i prstenje u obliku pečatnjaka koje obožavaju milenijalke, ali i "pomaknute" naušnice s biserima za sve klasičarke, koji, usput rečeno, mogu biti i personalizirani. 

3 brenda nakita koje obožavaju Francuskinje (фото 3)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više