Search

Čarobna kolekcija nakita protkana najljepšim snovima

Čarobna kolekcija nakita protkana najljepšim snovima

Urednik: BURO.

Iz FREYWILLE umjetničkog ateljea stiže nam novi neodoljivi dizajn Dreams. Ovaj set nakita posvećen je ljudskim snovima i sanjarenju. Bogatim koloritom i raskošnim motivima poziva da na trenutak zastanemo, raširimo krila, te hrabro uronimo maštom u čarobnu zemlju naših snova, vizija i strasti.

Čarobna kolekcija nakita protkana najljepšim snovima (фото 1)

Izvor inspiracije za novu kolekciju Dreams, FREYWILLE kreativni tim pronalazi u Klimtovom remek-djelu „Djevica“, a koje je izloženo u Nacionalnoj galeriji u Pragu. Oduševljava blistavim bojama i eteričnim prikazom usnulih žena prepuštenih svojim snovima. Slika je impresivnih dimenzija (190 x 200 cm), a nastala je 1913.godine. Zauzima posebno mjesto u Klimtovom opusu jer utjelovljuje ključni aspekt secesijskog pokreta: međuigru između mladosti, prolaznosti i smrtnosti, slavljenje ljepote i ženskog postojanja. „Djevica“ odiše snažnom čarolijom nevjerojatnih boja, tajanstvenih vrtloga i hipnotizirajućih oblika. Kao i sva Klimtova remek-djela, ona na poseban način zrcali uzvišen unutarnji svijet i ljepotu punu senzualnosti, te odražava jedinstvenu sposobnost ovog slikarskog genija- virtuozno sjedinjavanje osjećaja, simbolike i raskošne ornamentike.

Kako bi kreirali umjetničku interpretaciju koja će rezonirati s Klimtovom upečatljivom ornamentikom i obiljem zadivljujućih boja, FREYWILLE kreativni tim je stvaralački proces seta Dreams započeo detaljnom analizom simbolike remek-djela „Djevica. U Klimtovom fascinantnom slikarstvu vitice i spirale sinkopiranog ritma djeluju poput njegovog osobnog umjetničkog potpisa. Klimt ih je koristio za kreiranje svijeta preplavljenog tajanstvenim vrtlozima koji mame promatrača prema dubinama podsvjesnog, pozivajući ga u labirint umjetnikova uma. Opulentne spirale uočljive su i na slici „Djevica“. Klimt ih razvija u središnjem djelu kompozicije, te njima ukrašava prekrivač ispod kojeg suptilno izranjanju nježne ženske figure. Zato su FREYWILLE umjetnici odabrali spirale kao glavni motiv svojeg novog dizajna Dreams. Na delikatnoj površini pečenog emajla, na svakom komadu nakita one se uzdižu poput snova i ukrašene su 24kt zlatnim prahom. Okružene su nestašnim kružnim oblicima, raznobojnim otočićima želja i kreativnih ideja. FREYWILLE kolekcija Dreams priziva najljepše ljudske snove kroz intrigantnu ultramarin boju koja potiče na razmišljanje, tajnovitost kroz bogate nijanse kraljevske ljubičaste te ljubav i sreću opisane kroz razigrane nijanse crvenih i žutih tonova.

Modnu fotografiju nadahnutu novom FREYWILLE kolekcijom Dreams kreirali s Petar Trbović kojem idu zasluge za kreativno vodstvo i styling, Jelena Balić potpisuje fotografiju, a Mirta Pejić kosu i make up. U ulozi modela je prelijepa Elena Dizdar.

Više informacija o FREYWILLE nakitu pronađite online ili posjetite FREYWILLE butik u Zagrebu, Preradovićeva 2.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više