Search

Božična čarolija u dragocjenom ruhu: Rolex Datejust 31

Božična čarolija u dragocjenom ruhu: Rolex Datejust 31

Obogaćen svjetlucavim dijamantima, Rolex Datejust 31 u 18-karatnom žutom zlatu, ukrasit će Vaše zapešće i učiniti nadolazeće dane posebnima

Tekst: BURO.


Image: Promo

Zakoračili smo u, po mnogima najčarobnije doba godine u kojem je svečano, blagdansko ozračje vidljivo na svakom koraku. Razdoblje je to kad svoje trenutke i dragocjeno vrijeme dijelimo s osobama koje volimo. Kako bi, barem na trenutak, zaustavio vrijeme i izmamio osmijeh na lica, Mamić 1970 predlaže Rolex Datejust 31 (ref. 278278) u 18-karatnom žutom zlatu sa safirnim brojčanikom.

Rolex Datejust 31 (ref. 278278) u 18-karatnom žutom zlatu sa safirnim brojčanikom

Rolexov Datejust arhetip je klasičnog sata zahvaljujući funkcijama i estetici koji nikada ne izlaze iz mode. Predstavljen 1945. godine, bio je prvi samo-navijajući vodootporni kronometarski ručni sat koji prikazuje datum na prozorčiću na 3 sata na brojčaniku te je objedinio sve velike inovacije kojima je do tada Rolex pridonio modernom ručnom satu. Datejust se protezao kroz ere pritom zadržavajući estetske kodove koji ga čine prepoznatljivim.

Model Datejust 31, (ref. 278278) ističe se po mother-of-pearl sedefastom brojčaniku s 10 dijamanata kao oznakama sati. Mother-of-pearl razlikuje se bojom, intenzitetom i strukturom prema dijelu školjke iz koje je izvađen. Kod Rolexa, sedef nikada nije umjetno obojen. Umjesto toga, određeno znanje i vještina posvećeni su jednostavnom isticanju njegovih prirodnih ljepota i očuvanju izvornih nijansi. Budući da je svaki mother-of-pearl brojčanik unikatan, identični brojčanik nikad neće biti pronađen na drugom zapešću.

18-karatno žuto zlato, kao vječni klasik i simbol luksuza, pokazalo je svoj puni sjaj i ljepotu u modelu Rolex Datejust 31 (ref. 278278) s President narukvicom. Osmišljena posebno za predstavljanje Oyster Perpetual Day-Date modela 1956. godine, elegantna i impozantna narukvica President svojstvena je statusu sata.

Božična čarolija u dragocjenom ruhu: Rolex Datejust 31 (фото 1)

Rolex Datejust 31 model opremljen je kalibrom 2236, mehanizmom nove generacije u potpunosti razvijenim i proizvedenim od strane Rolexa. Besprijekorna demonstracija tehnologije i preteča umjetnosti urarstva, ovaj samo-navijajući mehanički mehanizam doveo je do podnošenja nekoliko patenata i nudi temeljne prednosti u preciznosti, rezervi snage, otpornosti na šokove i magnetska polja, praktičnosti i pouzdanosti. Kalibar 2236 nudi rezervu snage od otprilike 55 sati.

Poput svih Rolex satova, svaki Datejust 31 certificiran je kao Superlativni kronometar. Ova ekskluzivna oznaka potvrđuje da je sat uspješno prošao niz testova koje je Rolex proveo u vlastitim laboratorijima i prema vlastitim kriterijima koji premašuju urarske norme i standarde. Ti se testovi provode na potpuno sastavljenom satu, kako bi se zajamčila njegova superlativna performansa na zglobu. Status superlativnog kronometra simbolizira zeleni pečat koji dolazi sa svakim Rolex satom i sparen je s petogodišnjim međunarodnim jamstvom.

Istražite ekskluzivnu kolekciju Rolex Datejust satova u Mamić 1970 butiku u Ulici Frane Petrića 7 u Zagrebu, te poklonite sebi ili Vašim bližnjima sat koji će trajati vječno.

www.mamic.com.hr

 

Leave a comment

više