Traži

Chanel predstavio novu kolekciju clutch torbica

Chanel predstavio novu kolekciju clutch torbica

Suptilne poruke Karla Lagerfelda


Slatke torbice izrađene su od pleksiglasa i smole, a na sebi nose ispisane poruke koje svatko može protumačiti na svoj način

Karl Lagerfeld se posljednjih nekoliko godina itekako potrudio da svaku novu Chanelovu kolekciju, na neki način, "zacementira" u modnu povijest - i to ne samo odjećom, već i neobičnim, često i drskim torbicama. Izuzmemo li klasične ikone brenda poput 2.55, Boy, ili pak onu s klasičnim prošivenim uzorkom, možemo bez problema reći da je Chanel razvio posebnu vrstu jezika kojim, upravo uz njihovu pomoć, na neki način komunicira sa svijetom. Bilo da je riječ o konzumerizmu ili pak globalnom zatopljenju, Chanel je, čini se, pronašao suptilan način za odavanje obola pop kulturi ili nekom od aktualnih ljudskih fenomena.

Chanel predstavio novu kolekciju clutch torbica (фото 1)

Tako ni ovaj put nije propustio priliku "progovoriti" kroz vlastiti dizajn, a pri tome mislimo na najnoviju liniju clutch torbica proljetno-ljetne kolekcije za 2015. godinu. Preslatke torbice izrađene su od pleksiglasa i smole, a na sebi nose ispisane poruke koje svatko može protumačiti na svoj način. Poruka poput "Ladies first" (Dame prvo), možda suptilno sugerira nježnijem spolu kako i pomalo sebično stavljanje sebe ispred svih ostalih, te briga za vlastitu dobrobit ponekad i nije tako loša stvar. "Je Ne Suis Pas En Solde" (Nisam na prodaju), poruka je koja očito jasno poručuje o čvrstim vlastitim uvjerenjima i moralu koji nije na prodaju, te posljednja, ali ne i manje važna, "Oser Sans Poser" (Bez potrebe za odobravanjem), koju bismo jednako tako mogli protumačiti kao vjeru u sebe i ispravnost onoga što činimo bez konstantne potrebe da tražimo odobrenje okoline za vlastite postupke. Bilo da smo poruke protumačili na "ispravan" način, ili pak totalno promašili njihov smisao, jedno je sasvim sigurno - dobrom starom Karlu treba priznati spremnost na određenu dozu humora, ironije i veliku količinu razigranosti bez koje, na kraju krajeva, i ne bi bilo mode kakvu danas poznajemo.

Chanel predstavio novu kolekciju clutch torbica (фото 2)

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor