Search

Društveno odgovorna i neodoljiva: Upoznajte novu torbicu u koju smo se zaljubili

Društveno odgovorna i neodoljiva: Upoznajte novu torbicu u koju smo se zaljubili

Tekst: BURO.


Image: BURO.

Nova opsesija torbama od satena nije nikakva tajna, ali među svim dizajnerskim i high street modelima koje uz pomoć Instagrama prepoznajemo u treptaju oka, nedavno smo primijetili jednu neodoljivu pridošlicu: torbicu od tkanine (okej, često baš od satena) koja izgleda kao spoj malog upakiranog poklona i scrunchie gumice. Jedanput, dva puta, tri… Uz haljine s cvjetnim uzorkom, kratke hlačice i tenisice, oversized sakoe, odjednom je postala nezaobilazan dio mnogih kombinacija koje smo sačuvali u svojem #inspo folderu.

Društveno odgovorna i neodoljiva: Upoznajte novu torbicu u koju smo se zaljubili (фото 1)
Društveno odgovorna i neodoljiva: Upoznajte novu torbicu u koju smo se zaljubili (фото 2)

Radi se modelu Furoshiki brenda Roop iza kojeg stoji Natasha Fernandes Anjo, talentirana i nepretenciozna djevojka iz Manchestera. Da preciziramo, ovo je jedini model koji brend zasad izrađuje i osim njega u ponudi se nalaze još samo scrunchie gumice. Fernandes Anjo ručno, kod kuće izrađuje svaki komad, a brend je osnovala prije nešto više od godinu dana.

Društveno odgovorna i neodoljiva: Upoznajte novu torbicu u koju smo se zaljubili (фото 3)
Društveno odgovorna i neodoljiva: Upoznajte novu torbicu u koju smo se zaljubili (фото 4)

Prije toga je honorarno radila dadilja, ali i prodavačica u dućanu s materijalima. Na poslu je kupovala ostatke tkanina i igrala se oblicima sve dok nije otkrila svijet japanskih furoshiki torbi inspiriranih pakiranjem poklona u tkanine. Malo je prilagodila stil svom senzibilitetu, dodala scrunchie ručku i voilà! Priča je bila spremna za uzlet.

Društveno odgovorna i neodoljiva: Upoznajte novu torbicu u koju smo se zaljubili (фото 5)
Društveno odgovorna i neodoljiva: Upoznajte novu torbicu u koju smo se zaljubili (фото 6)

Iako je u kratkom roku stigla do toga da se torbica i gumice prodaju u legendarnom Selfridgesu u Londonu, dizajnerica nije promijenila proces proizvodnje. U trenutku kada je počinjala, to joj se činilo kao jedina moguća i ispravna opcija, ali sada shvaća i da je to i jedini put u kojem se pronalazi. Naime, sve torbe i gumice se i dalje izrađuju isključivo od ostataka i vintage materijala, zbog toga im je broj veoma ograničen, ona ih i dalje radi sama i fokusirana je na predstavljanje tjedne dropova koji se danas rasprodaju u rekordnom roku. Još jedna stvar koja je posebna je cijena od 65 funti. Dakle, ekološki, održivo i fer.

Društveno odgovorna i neodoljiva: Upoznajte novu torbicu u koju smo se zaljubili (фото 7)
Društveno odgovorna i neodoljiva: Upoznajte novu torbicu u koju smo se zaljubili (фото 8)

"Mislim da je važno pokazati da to što brend posluje po održivom modelu ne znači da mora da bude preskup. Moje torbe šire radost i želim da što više ljudi može u njima uživati", izjavila je vlasnica brenda. Željno iščekujemo novi drop i smišljamo načine kako da i sami ponesemo svoj Furoshiki komadić sreće.

Leave a comment

više