Search

Egzotičan raj umjetnika Paul Gauguina uhvaćen u prelijepoj kolekciji nakita

Egzotičan raj umjetnika Paul Gauguina uhvaćen u prelijepoj kolekciji nakita

Brend Freywille predstavlja Hommage à Paul Gauguin

Urednik: D.D.

Image: Decker + Kutić,
PR

Zaljubljenici u daleka putovanja, složit će se da su jesen i zima najbolje razdoblje za u egzotične krajeve, a na to nas podsjeća i brend FREYWILLE svojom novom čarobnom kolekcijom nakita. Kolekcija Hommage à Paul Gauguin oživljava remek-djela slavnog francuskog slikara, njegove bajkovite tropske pejzaže i zamišljeni svijet pun boja i sreće.

Egzotičan raj umjetnika Paul Gauguina uhvaćen u prelijepoj kolekciji nakita (фото 1)

Paul Gauguin bio je utjecajan francuski slikar postimpresionizma slavan po ekspresivnim slikama, jarkih i nestvarnih boja, a koje  prikazuju svu raskoš i ljepotu zavodljivih krajolika južnih mora. Posebno su poznate njegove slike nastale u Polineziji.

Njegovo inzistiranje na primitivizmu imalo je i veliki odraz u hrvatskoj likovnosti i to u rasponu od Meštrovićeva monumentalizma do tzv. "čuda hrvatske naive", a lista umjetnika koji su njegovi neskriveni dužnici uključuje i veličine poput Matissea i Picassa. FREYWILLE kolekcija Hommage à Paul Gauguin sastoji se od tri osebujna seta - dizajn linije Polynesia odražava Gauguinove čarobne impresije tropske flore i pejzaža. Glavni element dizajna su prelijepi ljiljani koji se ističu na zlatnosmeđim tonovima, okrunjeni bujnim, zelenim lišćem.

U liniji Tahiti isprepliću se motivi iz nekoliko Gauguinovih remek-djela, a posebno su prepoznatljivi cvjetni uzroci koji su krasili tradicionalnu odjeću polinezijskih žena te egzotično, opulentno voće.  A sanjivi dizajn linije Bora Bora očarava konvergirajućim bojama i oblicima te odražava uranjanje u tropski raj kroz  izražajne elemente nadahnute egzotičnom otočnom florom.

Dodatne informacije o nakitu brenda pronađite na FREYWILLE online boutiqueu ili na službenoj Facebook stranici FREYWILLE Zagreb. Fotografiju i set dizajn za kampanju linije Polynesia potpisuju Decker&Kutić.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više