Search

Žene danas kupuju jednostavne i elegantne torbe, a ovaj model je upravo takav

Žene danas kupuju jednostavne i elegantne torbe, a ovaj model je upravo takav

Bottega Veneta "Casette"

Tekst: A.P.


Image: Bottega Veneta

Vjerojatno ste primijetili na Instagram profilima najdražih vam influencerica da se estetika modnih dodataka, točnije torbica, jako promijenila unazad dvije godine. Taj zaokret možemo pripisati napadu niche brendova koji su pojednostavnili stvari i ponudili ženama pročišćen dizajn, kvalitetu i mogućnost da svoj omiljeni dodatak nose do iznemoglosti. Sve više poznatih kuća se također vraća jednostavnosti, dizajn im nije napadan ali je vidljivo skupocjen i iako na torbi ne vrišti ime brenda na prvi pogled vam je jasno da taj dodatak košta. Decentan luksuz je nešto što Daniel Lee, kreativni direktor kuće Bottega Veneta dobro poznaje. Naposljetku sudjelovao je u stvaranju cijele jedne ere s Phoebe Philo kao nadređenom osobom u Celineu. Kada ga je Pinault imenovao za čelnog čovjeka kuće žene su primijetile. Da, itekako su primijetile da se Bottega Veneta revitalizira kao novi klasik koji bi mogle voljeti klijentice bivšeg Celinea. Njegova prva kolekcija ipak nije bila stari Celine niti novi Celine. Bila je to autorska kolekcija čovjeka koji je od svoje mentorice naučio puno i potom to naučeno interpretirao na svoj način i za svoju buduću klijentelu.

casette

Kolekcija torbi odmah je dobila podužu listu obožavateljica na čelu s Giorgijom Tordini, Rosie Huntington Whiteley, Julie Pelipas i dr., a kao model sezone izdvojio se "Pouch", predimenzionirana clutch torba od mekane kože vrećastog oblika. Potom je uslijedio novi val oduševljenja s modelom Arco čija najveća verzija košta čak 6 tisuća eura, što je cifra koju si rijetki mogu priuštiti. Novi model nazvan "Casette" ima nižu cijenu u skladu s ostalim dizajnerskim brendovima. Za ovu kožnu ljepoticu ćete izvdojiti oko 1500 eura, a dolazi u šest različitih boja.

casette

Casette ima kožni prepleteni kolaž po kakvom je kuća poznata, samo je isti izveden u modernoj verziji. Točnije kožne kocke su puno veće i samim time izgledaju pročišćenije i elegantnije. Načinjena je od mekane nape s pripadajućim remenom koji se može ukloniti po želji pa je možete nositi kao clucth. Dostupne boje su: burgundij, crna, narančasta, žuta, ružičasta i crvena. Možete ih naručiti ovdje.

bottega

bottega

bottega

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više