Search

Freywille sat nadahnut poznatim Klimtovim djelom

Freywille sat nadahnut poznatim Klimtovim djelom

Motivi inspirirani portretom Adele Bloch-Bauer

BURO.


Image: www.styleandcoffee.com

Ako ste u potrazi za upečatljivim i elegantnim satom koji će na vaše zapešće privući brojne ushićene poglede te vam ostati vjeran pratitelj godinama, svakako isprobajte Freywille sat Helena iz kolekcije Hommage a Gustav Klimt s motivima inspiriranim portretom Adele Bloch-Bauer

Ova lijepa dama bila je supruga bankara-industrijalca Ferdinanda Bloch-Bauera, a Klimt ju je prikazao kao kraljicu i to gotovo doslovno. Freywille umjetnicima ovo je remek-djelo bila inspiracija za dizajn koji utjelovljuje modernu i snažnu ženu, suptilnu i tajanstvenu, ali svjesnu svoje moći. Set Adele Bloch-Bauer prepoznatljiv je po tipičnim zlatnim vitičastim secesijskim motivima koji simboliziraju bogatstvo i senzualnost dok počivaju na moćnoj crnoj podlozi stvarajući profinjenu harmoniju.

Freywille sat nadahnut poznatim Klimtovim djelom (фото 1)

Za sam oblik sata umjetnici su inspiraciju pronašli u još jednoj osebujnoj ženi, prelijepoj Heleni iz antičke Grčke. Nepogrešivi švicarski Ronda quartz mehanizam smješten je u okruglom čeličnom kućištu koje osvaja savršenošću i minucioznim radom utkanim u svaki njegov detalj. Na gornjem djelu nalazi se safirno staklo, izuzetno otporno na grebanje te okrunjeno divnom lunetom od oslikanog emajla. Klasični brojčanik izrađen je od bijelog sedefa čija slojevita struktura na čaroban način reflektira svjetlo. Ovisno od kuta gledanja dobiva se dojam kao da se svjetlucavom površinom prelijevaju nježne nijanse duginih boja. Remen sata je od kvalitetne i udobne aligatorske kože, te dostupan u bijeloj, crvenoj, ljubičastoj ili crnoj boji.

freywille

Related articles

Buro 24/7 Selection

više