Traži

Gaia Repossi dala ekskluzivni intervju za BURO. u kojem tvrdi da je minimalizam novi statement

Gaia Repossi dala ekskluzivni intervju za BURO. u kojem tvrdi da je minimalizam novi statement

Jednostavan, ali radikalan dizajn

Urednik: BURO.


Fotografija: Michael Baumgarten

Za vrijeme pariškog Tjedna mode naši kolege s portala BURO. Middle East razgovarali su s dizajnericom i kreativnom direktoricom Gaijom Repossi koja pripada trećoj generaciji zlatara te je kći, odnosno unuka majstora svog zanata Alberta i Constantina Repossija. U chic okruženju ateljea smještenog na trgu Vendôme razgovarali su o tome kako minimalistički nakit, svojim jednostavnim, a opet radikalnim dizajnom, itekako možete biti pravi statement

Što vas inspirira?

GR: Rekla bi da na mene najviše utječe vizualno. Na neki način funkcioniram kao arhitekti, sistematična sam. Crpim beskrajne mogućnosti iz raznih referenci, a potom nalazim red u repetitivnosti. 

Smatram vas intelektualnom ikonom. Kako biste opisali svoju estetiku?

GR: Hvala. Mislim da svakoga definira njegov stil. Pogotovo kada ste dizajner, to je dio vašeg potpisa. Također, obožavam balans i kontrast, recimo između ženstvenih i pomalo muškobanjastih elemenata. 

Recite mi nešto više o vašoj umjetničkoj viziji za Repossi?

GR: To je područje u kojem stalno istražujem. Preispitujem klasike tako da ih redizajniram, a ponekad ih svedem i do potpune apstrakcije.

Kako stalno uspijevate pronaći moderno u raskoši?

GR: Stvar je u balansu i ravnoteži oblika. Za mene, minimalizam ne znači nužno i nenametljivost. Zapravo pronalazim statement u jednostavnim oblicima ili jednostavnom, a opet radikalnom dizajnu, s najvišom dozom rafiniranosti i luksuza. 

Recite nam nešto više o kolekciji predstavljenoj na pariškom Tjednu mode.

GR: U kolekciji "Blast" vratila sam se nekim starim navikama kao što je, recimo, slaganje više upečatljivih oblika koji prizivaju pomalo tribal estetiku. Kolekcija je, također, za mene, bila vježba iz korištenja dragog kamenja.

Za koga su namijenjeni vaši komadi?

GR: Kreiram za sve. Mislim da se naši komadi sviđaju svim generacijama. 

Koji su vam omiljeni Repossi komadi?

GR: Odabrala bi komade iz kolekcija Antifer i Serti sur Vide jer su bezvremenski. Sviđa mi se ideja posjedovati komad nakit koji možete nositi uvijek, koji će biti relevantan i za 10, 20, pa čak i 50 godina.

Prsten iz kolekcije Blast

Tekst: Farouk Chekoufi/Buro247.me

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

Napišite komentar

više