Search

Gdje u svijetu kupiti dizajnerske torbe po najpovoljnijim cijenama?

Gdje u svijetu kupiti dizajnerske torbe po najpovoljnijim cijenama?

Zanimljivi podaci

Image: Promo

Ljubav prema dizajnerskim torbicama mogla bi biti još veća kada otkrijte gdje ih možete kupiti po najpovoljnijim cijenama

Kako je moguće da Chanelova klasična torba na preklop u Kini košta 4.472 američka dolara dok u Australiji stoji 5.494 tih istih dolara. Razlika u cijeni je znatno veća i definiraju ju brojni faktori. Mnoge žene koje kupuju dizajnerske torbice, kupuju ih isključivo na sniženjima ili tamo gdje ih mogu dobiti po najpovoljnijim cijenama. Kruženjem i istraživanjem cijena po svijetu purseblog.com je objavio zanimljive podatke i cijene nekih od najpoželjnijih modela dizajnerskih torbi. Ispostavilo se da su najniže cijene pojedinih torbi u Americi i u Zapadnoj Europi. A zašto je to tako? 

Gdje u svijetu kupiti dizajnerske torbe po najpovoljnijim cijenama? (фото 1)

Iako se brojni brendovi trude održati iste cijene u cijelom svijetu, još uvijek postoje velike praznine u zakonima. Ista dizajnerska torba košta bitno drugačije, ovisno o valuti koja se koristi na svjetskim luksuznim tržištima Sjeverne Amerike, Europe, Azije i Oceanije. Iza promjene tečaja, tu je i porez na dodanu vrijednost poznatiji kao VAT ako kupujete u Europi. Primjerice, ako točno ispunite svoje papire vezane za mjesto kupovine i zračne luke u kontinentalnoj Europi i Velikoj Britaniji, bit će vam vraćen iznos od 5% do 25 % od kupovne cijene. To vrijedi za luksuzne proizvode svih vrsta. Ako putujete po Zapadnoj Europi s bilo kojeg mjesta u ostatku svijeta trebali biste razmotriti kupovinu luksuznih proizvoda. 

Gdje u svijetu kupiti dizajnerske torbe po najpovoljnijim cijenama? (фото 2)

S obzirom na slabljenje funte, Velika Britanija je trenutno jedna od najpoželjnijih za kupovinu, ali kada je riječ o europskim dizajnerima, ipak su Francuska i druge zapadnoeuropske zemlje najpovoljnije za kupovinu. Tako će "birkinica" u Francuskoj stajati oko 7 tisuća američkih dolara, dok je cijena u Velikoj Britaniji veća za 500-tinjak američkih dolara. Gucci model Dyonisus u Velikoj Britaniji košta najmanje dok u Americi postiže najveću cijenu. Idući put kad se odlučite investirati u luksuz, provjerite kako ga platiti onoliko koliko "zaista" vrijedi. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više