Search

Hrvatski brend nakita Cherry Dear ima novu kolekciju

Hrvatski brend nakita Cherry Dear ima novu kolekciju

Tekst: BURO.


Image: Denis Butorac

„Idejno je kolekcija nastala još krajem prošle godine, vjerojatno pod utjecajem vlastitog stanja uma. Često je takav dublji moždani proces posljedica zahtjevnijeg životnog razdoblja pa je time kolekcija i osobnija. Možda joj je zato i trebalo dulje da ugleda svjetlo dana. „ – kazala je Ema Krot Turudić o svojoj novoj kolekciji nakita.

Hrvatski brend nakita Cherry Dear ima novu kolekciju (фото 1)

„Reflect“ u doslovnom prijevodu znači „odraziti se ili odbiti“, a u psihologiji se koristiti kroz termin „self reflection“ što označava razmišljanje o samom sebi s ciljem vlastitog napretka. Dizajnerica je, po vlastitim riječima, imala potrebu zastati i zamisliti se nad samom sobom: „Tagline kolekcije i cijela srž se može sročiti u „What you give is what you get, maybe now it is time to reflect“. Htjeli mi ili ne, stvarno je sve povezano, svi zajedno živimo na ovom svijetu i možda je vrijeme da svatko samo malo zastane i pogleda sebe u kontekstu drugih i svijeta oko sebe. „

Hrvatski brend nakita Cherry Dear ima novu kolekciju (фото 2)

Dugo sam razmišljala kako prenijeti kolekciju i na pamet mi je padao autoportret kao vlastita refleksija. Kako nisam fotograf jedino je logično bilo prepustiti posao nekom pametnijem. Denis je kao i uvijek odradio svoju magiju i odlično prenio osjećaj kolekcije na fotografiju.

Hrvatski brend nakita Cherry Dear ima novu kolekciju (фото 3)

Kolekcija je kao i dosadašnje izrađena od srebra uz dodatak opala i mjesečevog kamena. Opali i mjesečevo kamenje su bili logičan izbor jer naizgled bacaju refleksiju i igraju se svjetlom. Vratila sam se organskim oblicima i takvoj obradi metala - to me najviše veseli! Jedna od novosti je opcija narudžbe odabranih modela u 24-karatnoj pozlati.

Kolekcija se sastoji od ogrlica, privjeska, par komada prstenja i narukvice. Najviše sam pažnje posvetila naušnicama pa ih i ima najviše.

Kako inače naušnice dolaze u paru, ovom kolekcijom nudim uslugu koju bih i sama koristila, a to je upravo narudžba samo jednog komada. Cijela je kolekcija takva da se komadi mogu lako kombinirati i time se otvara cijeli niz mogućnosti. Netko možda želi samo jednu naušnicu, netko par, netko par različitih naušnica, a netko tri komada. Taj dio apsolutno prepuštan kupcu. Već time što je odabrao Cherry komade govori o tome da nije došao po nešto komercijalno. S različitim komadima, materijalom i količinom nakita se stvarno može zaigrati tako da - mašti na volju! Veselim se vašim kombinacijama!“ – kazala je.

Cherry Dear je dostupan na službenoj web stranici. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više