Search

Čizme koje su već 10 godina jedne od najpopularnijih na svijetu

Čizme koje su već 10 godina jedne od najpopularnijih na svijetu

Nadživjele su sve trendove

Tekst: A.P.


Image: Splash

Prije nekoliko dana model čizama kuće Chloé osvanuo je u top 3 najpopularnija proizvoda u 2017. godini, što ih stavlja uz bok vječnim klasicima poput Chanel 2.55 torbe

U 2018. godini će Susanna model proslaviti svoj 10. rođendan i ujedno ponijeti titulu najpopularnije cipele desetljeća. Ne pamtimo kada je tolika pomama vladala za jednim modelom čizama, koje jednostavno nadmašuju sve trendove i uvijek su na listi best sellera na većini online dućana. Susanna čizme su čak prodavanije od Balenciaginih "Pistol" čizama od kojih ne možemo disati ove sezone jer su njihove kopije preplavile high street dućane.

Sienna Miller


2010. godine ih je popularizirala Sienna Miller koja je u to vrijeme bila jedna od najfotografiranijih mladih glumica na svijetu. Paparazziji su je opsjedali zbog njene veze s Judeom Lawom, a modni časopisi su gutali očima svaku odjevnu kombinaciju koju je stavila na sebe. Sienna se nije izuvala iz crvenih kožnih čizmica, koje su ubrzo postale simbolom svake cool djevojke. Tada su sve djevojke željele izgledati poput Sienne, s raščupanom plavom kosom prošaranom pramenovima, odjevene u skinny jeans ili minijaturnu suknju uz kombinaciju sa Chloé čizmicama. Nakon Sienne su uslijedile manekenke koje su ih nosile uz skinny jeans, prevelike muške košulje i bajkerske jakne, a potom je trend zahvatio i Hollywood na čelu s Kate Bosworth, koja je u to vrijeme bila američki pandan Sienni Miller - prezgodna plavuša mršavog tijela i fantastičnog stila. Kod nas ih je prva nosila Ljupka Gojić Mikić, da bi je potom slijedile ostale zagrebačke trendseterice.

Miranda Kerr, Kate Bosworth


S pojavom blogova, Pinteresta i društvenih mreža čizmice su započele svoju online kampanju, što je samo dodatno povećalo potražnju i hype. Kroz godine je Susanna dobila bezbroj verzija te ste mogli birati između modela od kože, baršuna, kombinacija koža i svih mogućih boja.

Chloe Susanna

Zanimljivo je da cijena nije niska. Ove će vas čizmice koštati kakvih 6-7 tisuća kuna, što je cijena koju drže godinama. Neki posebni modeli (limitirana edicija, ekskluzivne suradnje, egzotične kože) koštaju i preko tisuću eura. Možete ih pronaći u ponudi svih boljih online dućana, a kako uskoro kreće vrijeme sniženja, možda ih ubodete i po nešto povoljnijoj cijeni od regularne, samo trebate biti jako brze i doslovno stražariti na laptopu. Najveći izbor Susanna modela, što se europskih online dućana tiče, možete pronaći na mytheresa.com

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više