Search

Jedan savršen gradski ruksak

Jedan savršen gradski ruksak

Hrvatski brend 47

Tina Kovačiček


Image: PR

Iza brenda 47 stoji mlada i iznimno talentirana Stella Leboš

Kako bi trebala izgledati idealna gradska torba? Dovoljno velika da u nju sve stane, praktična, a opet dovoljno prilagodljiva za sve dnevne kombinacije. I pronašli smo ju u obliku ruksaka kod talentirane umjetnice Stelle Leboš. Nakon diplome dizajna na Tekstilno-tehnološkom fakultetu, upisala je Odsjek za animirani film i nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, a uskoro slijedi i diploma. Savršen je to spoj različitih medija za izražavanje 26-godišnje Stelle.

Jedan savršen gradski ruksak (фото 1)

Kako si se našla u sferi dizajna i počela s izradom ruksaka i torbi?

Čak i kad sam studirala modni dizajn na TTF-u nikad nisam doživljavala hrvatsku dizajnersku scenu i nisam baš htjela biti dio nje. Ali evo dogodilo se prije par godina da sam morala pokrpati neke hlače i jedan dragi prijatelj me naučio kako i poklonio mi moju prvu Danicu od svoje none.

Tako sam krenula sebi slagati krpice što se u godinu dana pretvorilo u mini kolekcije za ljetnu sezonu. Nakon krpica bio mi je potreban jedan ruksak za bicikl koji može pokisnut, izdržati laptop, namirnice, psa... U tom razdoblju sam još puno reciklirala pa se sjećam da su mi ruksaci bili od starih odbačenih luftića s raznih ljetnih lokacija, nakon nekog vremena sam željela nešto čvršće i izdržljivije. Moje drage prijateljice su imale slične potrebe pa sam brzinu složila brend u tadašnjem ateljeu i voila nastao je 47. Nakon toga glasina se proširila!

Jedan savršen gradski ruksak (фото 2)

Kako nastaju tvoji ruksaci?

Proces nastajanja je jako jednostavan. Prvo iskrojim sve ruksake, a onda ih slažem na principu kolaža. Svaki je unikatan, ali mora biti praktičan.

Kakve materijale i boje preferiraš?

Preferiram materijale koji su otporni na kišu! Inače sam uvijek preferirala žive boje, ali zadnje tri kolekcije su u sličnom tonu - jednostavne s malo boja gdje dominira bazična crna.

Šivaš li sama ?

Kada imam manje narudžbi šivam sama, a nekad osmislim svaki komad zasebno nakon čega mi moja draga teta krojačica pomogne i sve spoji. Inače bi bila po cijele dane za šivaćom mašinom, a onda mi ne bi ostalo nimalo vremena za umjetnost :)

Jedan savršen gradski ruksak (фото 3)

Planiraš li proširiti priču i na neke druge detalje ?

Imam par ideja, a dobila sam par i molbi kao npr. bisage za bicikl. Ali zasad je neki plan proširiti priču u neku drugu zemlju. Meni i mojim dragim prijateljima je palo na pamet Japan pa ako netko ima neke zanimljive prijatelje ili ljude neka mi se jave.

Gdje ih se trenutno može kupiti?

Trenutno se mogu nabaviti preko interneta, ali bit će ih uskoro po dućanima u Zagrebu, Korčuli, Puli i Splitu. Više informacija pronađite na Facebook stranici.

Jedan savršen gradski ruksak (фото 4)

Jedan savršen gradski ruksak (фото 5)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više