Search

Jesmo li već dobili najpopularnije tenisice 2021.?

Jesmo li već dobili najpopularnije tenisice 2021.?

Tekst: BURO.


Prošle godine u srpnju, Dior je napravio jedan od najboljih poteza kada govorimo o svijetu ekskluzivnih tenisica. Ostvarili su suradnju s kućom Nike i ukrasili kultni model Air 1 sa svojim logotipom. Histerija koja je nastala oko ovih tenisica može se jedino usporediti s histerijom kojoj smo svjedočili za vrijeme suradnje brendova Louis Vuitton i Supreme. Dior Air Jordan su zauzele prvo ili drugo mjesto na svim listama najpopularnijih modela tenisica 2020. unatoč cijeni koja iznosi paprenih 12 tisuća kuna. Kao što to obično biva, model se preprodavao na internetu, a oni koji su željeli ugrabiti svoj primjerak na vrijeme, bili su spremni izdvojiti i do 30 tisuća kuna za njih. Da, dobro ste pročitali. Tenisice danas koštaju kao Chanel torba. 

Jesmo li već dobili najpopularnije tenisice 2021.? (фото 1)

Tek što se stišao hype oko ove suradnje, Dior je predstavio novu, i to s ikoničkim brendom Stussy. Ako pratite urbanu kulturu, Stussy nije potrebno predstavljati. Za vas koji niste upoznati s brendom, kazat ćemo samo da je u rangu sa Supreme NY i da neki primjerci s potpisom brenda imaju kolekcionarsku vrijednost. Stussy i Dior su opet udružili snage i predstavili kapsulnu kolekciju inspiriranu kineskom novom godinom. Sasvim je jasno gdje se planira boom prodaje i koliko će ova kolekcija zaživjeti na azijskom tržištu. U kolekciji se nalazi nekoliko komada odjeće poput bomber jakne, hoodieja, pamučnih t-shirtova ukrašenih motivom metalnog bivola koji je po kineskom horoskopu vladar ove godine.

Jesmo li već dobili najpopularnije tenisice 2021.? (фото 2)

Pažnju privlače dva modela tenisica (niske i visoke) B23 i B27. Visoki model B23 koji nalikuje Conversicama načinjen je od tkanine prekrivene Diorovim logotipom i presvučen prozirnom gumom na koju je zalijepljen patch s motivom metalnog bivola. Na gumeni đon je apliciran Dior logo u grafiti stilu. Niski model B27 je načinjen od kože i logo je nešto decentniji. Naime apliciran je samo na jedan dio tenisice, dok se ime brenda u grafiti stilu nalazi na poleđini tenisice. Pored bijele, tenisice dolaze i u crvenoj verziji a cijene se kreću u rasponu od 990 do 1400 dolara. Dostupne su na Dior web shopu.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više