Search

Kako izgledaju torbe izrađene od recikliranih listova ananasa? Sjajno! Otkrijte Mashu

Kako izgledaju torbe izrađene od recikliranih listova ananasa? Sjajno! Otkrijte Mashu

Tekst: BURO.


Image: BURO.

Često vam skrećemo pažnju na temu održive mode, a najsretniji smo kada vam možemo predstaviti novi brend koji ne radi ustupke i kompromise ni kada su sirovine i proizvodnja, a niti estetika i dizajn u pitanju. Zato vas želimo upoznati s brendom torbi Mashu.

Kako izgledaju torbe izrađene od recikliranih listova ananasa? Sjajno! Otkrijte Mashu (фото 1)

Sve se dizajnira u Londonu, torbe izrađuju zanatlije u Ateni, a cijeli koncept je nastao s idejom o očuvanju planete pa se koriste isključivo održivi i veganski materijali. U novoj kolekciji većina modela je izrađena od Piñatexa (alternativa koži koja se dobiva od listova ananasa) ili, pak, od veganskog antilopa, koji se dobiva od recikliranog poliestera. Ručke na torbama su mahom od drveta, a to drvo brend nabavlja u Grčkoj koristeći ostatke iz tvornica namještaja, koji bi inače bili spaljeni ili bačeni. Baš zbog toga nijedna torba nije ista.

Kako izgledaju torbe izrađene od recikliranih listova ananasa? Sjajno! Otkrijte Mashu (фото 2)
Kako izgledaju torbe izrađene od recikliranih listova ananasa? Sjajno! Otkrijte Mashu (фото 3)

No, čak i da ne znate čitavu eco-conscious priču iza brenda, kada vidite Mashu torbe jasno je da se riječ o dobrom dizajnu. Ioanna Topouzoglou inspirirana je art deco stilom i arhitekturom koja je karakteristična za grčke Ciklade. Geometrijske ručke daju cool vibru svemu, oblici modela u ponudi vrlo su zanimljivi, a bogat izbor i kombinacija nijansi čine ove torbe pravim malim umjetničkim djelima.

Kako izgledaju torbe izrađene od recikliranih listova ananasa? Sjajno! Otkrijte Mashu (фото 4)

Cijene modela se kreću oko 300 eura, a izbor boja i koloritnih kombinacija je dovoljno širok da svako pronađe nešto baš po svom ukusu.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više