Search

Kako odabrati vintage model naočala koji vam najbolje stoji?

Kako odabrati vintage model naočala koji vam najbolje stoji?

Tekst: BURO.


Čini li vam se da je u posljednje vrijeme jedna od ključnih modnih riječi "retro"? Ako ste odgovorili potvrdno, potpuno ste u pravu. Varijacije na temu dekada iz prošlog i s početka ovog stoljeća u stalnom su opticaju i to nigdje više nego na polju modnih dodataka. Ista stvar događa se i sa sunčanim naočalama, a novi recept je da pogrešnog recepta nema, pod uvjetom da vam model dobro stoji.

Kako se odlučiti? Skrolajte za mini vodič kroz dekade, savjete kome najbolje stoje i, naravno, najbolje modele.

50s 

Pedesete su nam poklonile mačkaste naočale (i one za sunce i one za vid) i nosile su ih sve ikone ove dekade od Elizabeth Taylor pa do Marilyn Monroe - a danas ih nosi Dita Von Teese. Stajat će vam odlično ako imate srcoliki ili kockasti oblik lica.

Kako odabrati vintage model naočala koji vam najbolje stoji? (фото 1)

MASSIMO DUTTI

60s 

Šezdesete su sinonim modnih revolucija, a standard je bio sve što krši pravila i što nije obično. Ako volite ovu dekadu, onda su za vas okrugle naočale koje svi poznajemo pod nazivom "lenonice". Savršeno stoje kockastim i ovalnim licima.

70s

Odajte počast razigranim sedamdesetim godinama parom oversized naočala za sunce u nekoj neočekivanoj boji. Ovo nije trend za stidljive, a najbolje će stajati osobama s ovalnim i srcolikim oblikom lica. Šiške kakve je nosila Farah Faucet su optional.

80s

Imamo jednu riječ za vas kada se spomenu osamdesete: avijatorice. Stil koji je, realno, postao izvanvremenski zavoljeli smo upravo na ikonama ove dekade, od Toma Cruisea pa sve do Cindy Crawford. Dobre vijesti? Ovaj model stoji praktično svim oblicima lica.

90s

Sportski model, pravokutnog oblika, zaštitni je znak devedesetih godina. Inspiracije svakako ne manjka, bilo da je tražite u Jennifer Aniston ili sestrama Hadid, a ove naočale najbolje stoje osobama s ovalnim oblikom lica.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više