Search

Koje sunčane naočale ćemo nositi ove sezone? Ovo su četiri glavna trenda

Koje sunčane naočale ćemo nositi ove sezone? Ovo su četiri glavna trenda

Tekst: BURO.


Kad dva puta izgubite Celine sunčane naočale (dogodilo nam se) onda ih naučite čuvati i paziti. Em je greška skupa, em su sunčane naočale modni dodatak koji često odolijeva navali trendova te kada kupite neke koje su vam stvarno odlične (i poprilično ih platite), nećete puno vrludati već ćete se držati određenog brenda ili oblika. Što se gore pomenutih trendova tiče neki oblici naočala su kao mala crna haljina, ne izlaze iz mode i kuće ih samo dorađuju kako bi ponudili što više opcija iz sezone u sezonu. Sjetit ćete se da je prije dvije godine vladao trend mikro naočala koje jedva prekriju oko. Zgodne za Instagram, nepraktične za normalan život i funkcioniranje po suncu.

Koje sunčane naočale ćemo nositi ove sezone? Ovo su četiri glavna trenda (фото 1)
Nika Turković 

Tu dolazimo do aktualne ponude svih vodećih brendova koja je prije svega praktična tek s ponekim izletom u ekstravaganciju (Guccijeva stakla s logotipom). Ako je suditi po društvenim mrežama, žene i dalje najviše preferiraju mačkaste okvire i to stariji model kuće Celine s bijelim okvirima, a takav model u ponudi ima i Tom Ford i možemo vam kazati da je Ford doista izvukao maksimum iz cat eye oblika. Nećemo duljiti, idemo u shopping turu po trendovima i brendovima.


OVERSIZED


Svaka žena u svojoj kolekciji treba imati jedan par oversized naočala. Glamurozne su, štite od neželjenih pogleda, a i dobre su za one dane kad vam se možda ne da pozdravljati ljude na ulici (svi znamo da takvih dana ima). U ovoj kategoriji možete birati između svih mogućih oblika od ovalnih, okruglih do kvadratnih.

Koje sunčane naočale ćemo nositi ove sezone? Ovo su četiri glavna trenda (фото 2)

MAXMARA (GHETALDUS)

Koje sunčane naočale ćemo nositi ove sezone? Ovo su četiri glavna trenda (фото 4)

KLISAB (GHETALDUS)

Koje sunčane naočale ćemo nositi ove sezone? Ovo su četiri glavna trenda (фото 6)

DIOR (GHETALUDS)


CAT EYE


Definitivno najpopularniji model posljednjih sezona i to s crnim i bijelim okvirima koji su postali standard na Instagramu. Jedan od omiljenih modela ženama su bijele klasične mačkaste naočale s potpisom kuće Celine, ali i model Toma Forda koji možete pronaći u Ghetaldusu. Uvijek možete kombinirati oversized i mačkasti oblik i to kroz model brenda Loewe koji je idealan za neke elegantnije odjevne kombinacije.

Koje sunčane naočale ćemo nositi ove sezone? Ovo su četiri glavna trenda (фото 10)

LOEWE (GHETALDUS)

Koje sunčane naočale ćemo nositi ove sezone? Ovo su četiri glavna trenda (фото 11)

TOM FORD (GHETALDUS)

Koje sunčane naočale ćemo nositi ove sezone? Ovo su četiri glavna trenda (фото 12)

MOSCHINO (GHETALDUS)

Koje sunčane naočale ćemo nositi ove sezone? Ovo su četiri glavna trenda (фото 13)

KENZO (GHETALDUS)


Okrugle


Sve zaobljene siluete su u trendu od klasičnih “Lennonica” do mini modela kakve ima Ray Ban. Jedna od zanimljivijih suradnji je ona između brenda The Row i brenda naočala Oliver Peoples koja je rezultirala s nekoliko modela s naglaskom na okrugli model s plavim staklima.

Koje sunčane naočale ćemo nositi ove sezone? Ovo su četiri glavna trenda (фото 19)

RAY BAN (GHETALDUS)

Koje sunčane naočale ćemo nositi ove sezone? Ovo su četiri glavna trenda (фото 22)

JIMMY CHOO (GHETALDUS)

Koje sunčane naočale ćemo nositi ove sezone? Ovo su četiri glavna trenda (фото 23)

CUTLER & GROSS (GHETALDUS)


SQUARE


Ako volite vintage izgled, onda ne morate tražiti dalje od naočala kvadratnog oblika koje su, ako je suditi po ponudi, jako popularne za ovu sezonu. Gucci je apsolutni predvodnik u ovoj 70’s modnoj igri, a posebnu pažnju privlači model iz resort kolekcije 2019. čija su stakla ukrašena reflektirajućim logotipom brenda. Ako želite da vam je pogled na svijet powered by Gucci, ne tražite dalje.

Koje sunčane naočale ćemo nositi ove sezone? Ovo su četiri glavna trenda (фото 32)

FENDI (GHETALDUS)

Koje sunčane naočale ćemo nositi ove sezone? Ovo su četiri glavna trenda (фото 33)

DITA (GHETALDUS)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više