Search

Kolekcija naočala majstora avangarde

Kolekcija naočala majstora avangarde

Yamamoto proljeće/ljeto 2016.

Urednik: A.P.


Image: PR

Majstor japanske avangarde, Yohji Yamamoto, slavu na pistama nije stekao zahvaljujući modnim dodacima već radikalnim dizajnerskim inovacijama koje još uvijek pomiču granice mode.

Iako je, primjerice, njegova linija parfema stekla kultni status, u jednom je periodu jednostavno "nestala" da bi ju dizajner ponovno vratio na police prije nekoliko godina. Yamamoto se očito voli poigravati modnim svijetom, stoga ne čudi sto je krenuo u projekt dizajniranja sunčanih naočala specifične filozofije. Radi se o prvoj liniji naočala koja nije vezana ekskluzivno za pistu već je dostupna brojnim obožavateljima diljem svijeta. Yamamoto je majstor crne, ali povodom predstavljanja svog novog projekta izjavio je: "Ako nastavim samo sa crnom, publika će se umoriti. Zlatna boja je boja buđenja".

Za Yamamota "zlatna je nova crna" što je zanimljiva izjava obzirom na to da je njegova bivša djevojka iz ranih dana stvaralaštva, legendarna Rei Kawakubo, jednom izjavila kako je "crvena nova crna". Minimalizam dekonstrukcije odnosno "savršeno nesavršenstvo" najjednostavnije opisuju Yamamotove modele. Odlučio je sljubiti čipku i japanske tkanine s okvirima naočala, pa tako ostaju "zarobljeni u vremenu" unutar samih okvira. Važno je naglasio efekt starog, izlizanog metala u boji zlata koji obilježava cijeli okvir jer i tu leži Yamamotova "savršena nesavršenost". Posebna tehnologija primijenjena je na zlatnim mat lećama koje reflektiraju prirodno svijetlo, stvarajući neopisivo bogatu zlatnu boju koja se na koncu spaja s Yamamotovom omiljenom crnom. Ništa kod Yamamota nije slučajno, ali su njegovi inovativni trikovi uvijek pomno skriveni, čemu svjedoči fenomenalna kolekcija za proljeće-ljeto.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više