Search

Koliko danas vrijedi torba \"Birkin\"

Koliko danas vrijedi torba "Birkin"

Investicija koja (više od) zlata vrijedi...

Image: Promo

Na nestabilnom financijskom tržištu i neprestanim fluktuacijama vrijednosti novca i zlata, istraživanje je pokazalo da je najbolje investirati u – torbu Hermès Birkin

Financijski je isplativije investirati u Hermès "Birkin" nego u zlato ili dionice, potvrdilo je istraživanje portala Baghunter. Uspoređujući cijene zlata, dionica i slavne torbe dizajnirane 1981. godine, nazvane po popularnoj glumici Jane Birkin, istraživanje je pokazalo kako je najbolje investirati u baš ovaj kožni komad luksuza. Po tom istraživanju, cijena birkinice od godine nastanka pa do danas narasla je i do 500 posto. Kada se pogleda u cjelini, istraživanja su pokazala kako je luksuzna industrija bila stabilna tijekom 35 godina u odnosu na tradicionalne prilike za investiranje. Čak i u vrijeme kriza, pada burze, pada vrijednosti valute, luksuzna dobra zadržavaju standard i na njih ekonomske prilike ne utječu. Točnije, ako utječu, to je samo prema gore, prema još većoj vrijednosti. U prosjeku, svake je godine vrijednost torbe "Birkin" rasla 14,2 %, dok je 2001. godine porast vrijednosti slavne torbe iznosila vrtoglavih 25 %!

t

Također, istraživanje Baghuntera pokazalo je da su ručne torbe u 2015. godini doživjele vrhunac prodaje, a torbe kuća Chanel, Burberry i Michael Kors bile su među najprodavanijima. Naravno, svaki od tih luksuznih brendova svoje statusne torbe nudi u službenoj prodaji. Jednostavnije rečeno, ako želite neku od navedenih slavnih torbica, jednostavno odete u trgovinu i zatražite svoj primjerak. No, Hermès sa svojom birkinicom još uvijek provodi strogu kontrolu i listu čekanja, a čak i utjecajne i slavne žene poput Kim Kardashian i Victorije Beckham na svoj su model birkinice u prosjeku čekale šest godina. Taj sveti gral među torbama prošle je godine još jednom potvrdio svoj status, kada se primjerak ružičastog modela torbe "Birkin" kuće Hermèod krokodilske kože prodao za nevjerojatnih 223 000 dolara na aukciji. Time je još jednom potvrđeno da je ova torba vrjednija od zlata, i to doslovno.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više