Search

Konavoski vez je dobio potpuno drugačije značenje

Konavoski vez je dobio potpuno drugačije značenje

Tradicija utkana u moderan dizajn brenda Kaviy Couture


Image: Marija Gaura

Konavoski vez dobio je sasvim novu ulogu u modnom izričaju onih koji znaju tradiciju nositi sa stilom...

Susret novog i starog odavno je postao IN i to su prepoznale i cure iz Kaviy Coutura, koje su prošle godine predstavile svoju prvu kolekciju tradicionalnih nošnji u modernom dizajnu koji je nosiv u gotovo svakoj prilici. Zanimljivi krojevi koji su obogaćeni prirodnim materijalima i vezovima s nošnji iz cijele Hrvatske, zapeli su za oko ženama koje su spremne nositi tradiciju sa stilom. Upravo je to i misao vodilja djevojaka iz Splita. 

Konavoski vez je dobio potpuno drugačije značenje (фото 1)

"Pokrenule smo priču vezanu za odjeću s hrvatskim motivima i vezom na moderan i nosiv način u svim prilikama! Najviše dizajniramo haljine, ali u ponudi imamo i košulje, kratke hlače, duge hlače, torbe... Hit ove zime su nam bila baršunasta odijela pidžama kroja s izvezenim hrvatskim pleterom", komentirala je Vini.

Konavoski vez je dobio potpuno drugačije značenje (фото 2)

Konavoski vez jedan je od najpoznatijih vezova u Hrvatskoj, a konavoski nakit i zlatnici vječna su inspiracija dizajnerima. Moć tradicije prikazana u odjevnim predmetima i modnim dodacima nikada neće dosaditi pa ćete tako u radionici Kaviy Coutura pronaći zanimljive modele koji su obogaćeni volanima, zanimljivim rezovima i oblicima haljina. Upravo ovu haljinu koja predstavlja Konavle, možete nositi kao haljinu te kao jaknu. "Odlučili smo se za konavoski vez jer je prekrasan i oduševio nas je. Naša Ivana iz Etno Motiva napravila je izvanredan posao, na tkalačkom je stroju napravila predivan vez inspiriran konavoskim vezom i jednostavno nas je oborila s nogu. Kada smo vidjele vez dobile smo inspiraciju za kolekciju proljeće/ljeto", s osmijehom je komentirala Vini. 

Konavoski vez je dobio potpuno drugačije značenje (фото 3)

Mnogi su prepoznali ljepotu i posebnost ovog brenda pa su tako mlade djevojke koje žude za zanimljivim detaljima i komadima odjeće, odavno naručile svoju Kaviy Couture. "Mladi su odlično reagirali na naše nove kreacije, jako im se sviđaju nosivi, moderni, mladenački krojevi u spoju s hrvatskim tradicionalnim vezom", komentira Vini i nastavlja. "Glavni motiv za izradu ovakvih komada odjeće je nedostatak etno odjeće na hrvatskom tržištu i želja za stvaranjem nečeg drugačijeg pa tako za proljeće/ljeto imamo mnogo novih ideja koje su u realizaciji. Hrvatska kulturna baština je bogata, stoga imamo nepresušan izvor inspiracije i dalje ćemo ulagati puno ljubavi, truda i rada u nas konačni proizvod, a ljudi to prepoznaju i cijene". 

Konavoski vez je dobio potpuno drugačije značenje (фото 4)

Poželite li svojoj garderobi podariti dašak tradicije u zanimljivom i nosivom obliku, posjetite stranicu Kaviy Couture. Ako vas je zainteresirala ljepota Konavla i želite li saznati više o konavoskom nakitu i kulturi, više informacija možete pronaći ovdje. 

Konavoski vez je dobio potpuno drugačije značenje (фото 5)

Konavoski vez je dobio potpuno drugačije značenje (фото 6)

Konavoski vez je dobio potpuno drugačije značenje (фото 7)

Konavoski vez je dobio potpuno drugačije značenje (фото 8)

Konavoski vez je dobio potpuno drugačije značenje (фото 9)

Konavoski vez je dobio potpuno drugačije značenje (фото 10)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više