Search

Maja Miletić je izradila beskrajno elegantnu kolekciju naušnica

Maja Miletić je izradila beskrajno elegantnu kolekciju naušnica

Urednik: A.P.


Dizajnerica nakita Maja Miletić koja stoji iza brenda nakita mamii jewellery predstavila je novu kolekciju Triptih koja je, kako sama kaže, nastajala kroz turbulentnu 2020. godinu uz zalete i pauze, uz velike planove i stavljanje istih u mirovanje, uz veliku nadu i uz tihi, neprimjetni trud. Modeli su izrađeni od srebra i mjedi s 24 karatnom pozlatom uz dodatak dragog i poludragog kamenja.

„Broj tri za mene simbolizira puno toga, a u ovom slučaju predstavlja strukturu u kojoj se najbolje snalazim. To se odnosi i na glavne faze rada, ali i na osnovne životne principe kojima se vodim. Pojmovi koje sam odabrala ili, bolje rečeno, koji su mene odabrali su vrijeme, pokret i ljepota. Za mene su to glavne pokretačke sile koje su često u pozadini mojih razmišljanja.

Tekstura stijena oblikovanih polako, stotinama godina, morem i vjetrom predstavlja vrijeme. Savršene su u nesavršenosti i prikazu prošlosti. To je princip prirode koji želim usvojiti u svom životu i ne opterećivati se postizanjem savršenog. Pokret je glavni princip života. Um slijedi akciju, a tijelo sadrži u sebi mudrost koju bismo mogli nazvati intuicijom. Danas je potrebna više nego ikad prije. U pokretu predmet slojevito odbija svjetlo i doima se živim.

Prolazna ljepota utjelovljena u cvijeću koje usprkos tome što vene ne gubi svoju vrijednost. Za mene to predstavlja životni princip u kojem nijedan trud ne prolazi nezapaženo. Čak i onda kad mislimo da ništa nije važno jer ne traje vječno, sjetimo se cvijeća i neumornih ciklusa koje priroda prođe.“ – kazala je dizajnerica o kolekciji.

Triptih je ujedno najava tri pod-linije mammii nakita koje će biti predstavljene kroz 2021. godinu.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više