Search

Majčin dan na Freywille način

Majčin dan na Freywille način

Kolekcija Hommage a Claude Monet

BURO.


Ususret Majčinom danu Freywille umjetnici svojim minijaturama od emajla oživljavaju najljepše cvijeće iz Monetovog rajskog vrta u Givernyju

Čaroliju seta Iris vjerno ističe novi editorial nastao iz kreativne sinteze Petra Trbovića i fotografskog dvojca Decker + Kutić. Nebesko plavi tonovi besprijekornog Freywille dizajna utjelovljuju impresiju bajkovitog mjesta gdje duga dodiruje zemlju, baš kao što bezuvjetna ljubav majke dodiruje naše srce od prvog susreta s ovim svijetom.

Kolekcija Hommage a Claude Monet prva je iz opusa Freywille minijatura inspiriranih majstorima slikarstva, a predivnom setu Iris uskoro će bečki umjetnici pridružiti cijeli impresionistički cvjetnjak: setove Giverny, Honfleur i Orangerie. Claude Monet godinama je crpio inspiraciju u svom vrtu prosperiteta, mogućnosti i boja. Kroz slike je čeznuo prikazati "nedostižno", ljepotu upravo onog trenutka dok zaranja kistom u boju, dočarati istinsko ozračje stvarnosti. Poput svih velikana impresionizma, kao što su Renoir, Pissarro i Cézanne, slikao je na otvorenom uz korištenje efekta prirodnog svjetla, igrajući se sjenama i refleksijom s namjerom stvaranja neuobičajenog pogleda na svijet. Naime, impresionizam donosi malu revoluciju u povijesti slikarstva jer slika prestaje biti samo kopija, ona postaje vizualna percepcija - impresija.

Novim setovima normandijske trilogije Freywille umjetnici ponovno oduševljavaju, udahnjuju život Monetovoj percepciji te vjerno svojim minijaturama prenose ugođaj njegova vrta. Svi ljubitelji cvijeća, Monetovih remek djela i predivnog nakita u to će se moći uvjeriti od rujna ove godine i u zagrebačkom Freywille butiku u Preradovićevoj 2.

Model je Petra Butković (Colors Model Management), za make-up je zaslužan Saša Joković, a kosu Mijo Majhen (Schwarzkopf Professional).

Related articles

Buro 24/7 Selection

više