Search

Mini torbica modne kuće Jacquemus inspirirala je liniju nakita

Mini torbica modne kuće Jacquemus inspirirala je liniju nakita

Koliko mala može biti?

Tekst: D.M.

Image: Instagram

Ako do sad niste primijetili, torbice postaju sve manje i manje, a jedan od potpaljivača trenda sićušnih torbica je francuski dizajner Simon Porte Jacquemus. Njegova istoimena modna kuća poznata je po modelu "Le Saq Chiquito" koji se mogao vidjeti pod miškom celebrityja kao što su Rihanna, Kendall Jenner i Kim Kardashian.

Mini torbica modne kuće Jacquemus inspirirala je liniju nakita (фото 1)

Mini torbice (10 x 8 cm) su buknule nakon Jacquemusove revije u veljači 2019., a vrhunac su doživjele u studenom iste godine kada je na AMA nagrade flautistica i reperica Lizzo svoj outfit upotpunila jednom od tri iznimno male torbice s potpisom Valentino. Jacquemus je, doduše, ostao kralj malih torbi.

Francuskoj je modnoj kući trebala izlika da napravi još manji "Le Saq Chiquito" pa je val koji je pokrenula, nastavila jašiti pretvorivši ga u liniju nakita. Svjetlo dana ugledat će 18. siječnja na reviji Paris Fashion Weeka za kolekciju jesen/zima 2020./2021., a još manja, pozlaćena verzija trenutačno najpoželjnije torbice visjet će s resica trendsetterica diljem svijeta. Lančić i narukvicu će, osim privjeska kultne torbice, krasiti medaljon, slovo "J" i klas pšenice, simboli koji dizajneru drže poseban sentiment.

više