Search

Najelegantnija kolekcija nakita s potpisom Nenada Sovilja

Najelegantnija kolekcija nakita s potpisom Nenada Sovilja

"Komet"

Urednik: A.P.

Image: Mladen Šarić

Jedan od najcjenjenijih hrvatskih dizajnera nakita predstavlja novu limitiranu kolekciju koju će zavoljeti sve ljubiteljice decentne estetike

Jedanaesta dizajnerova kolekcija izrađena je od zlata, srebra i Akoya bisera. Materijal izrade je ujedno i najveći zaokret u odnosu na dosadašnje kolekcije u kojima je Nenad pretežno koristio epoksidnu smolu koja je kroz godine postala njegov zaštitni znak. "Komet" je mala i limitirana serija prstenja, narukvica, naušnica i ogrlica kroz koje se proteže isti motiv. Radi se o autorovoj interpretaciji kometa: Akoya biser predstavlja glavu kometa koja se sastoji od leda i prašine te svojom karakterističnom putanjom dolazi iz najudaljenijih dijelova Svemira.

sovilj

 

Kako se približava Suncu, zbog povećanja temperature dolazi do isparavanja koje sa Zemlje vidimo kao rep kometa, koji u ovom slučaju predstavlja niz koncentričnih kuglica od zlata ili srebra. Zbog te karakteristike, kometi su poznatiji kao zvijezde padalice, a njihova pojava evocira osjećaj sreće i divljenja.

komet

Kolekcijom "Komet" nastavlja se autorova fascinacija nastankom života na Zemlji. Nakon što se u prošloj kolekciji "Molekula" bavio molekulom glukoze kao jednim od najbitnijih spojeva za život, sada se vraća još ranije u povijest i bavi se dolaskom tih istih elemenata na Zemlju. Naime, upravo su kometi udaranjem u Zemljinu površinu iz dalekih prostranstava Svemira donijele osnovne elemente za stvaranje života na planetu. Time nas dizajner podsjeća da smo svi nastali od zvijezda i poziva: Come, fly with me!

komet

komet

komet

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više