Search

Nakit je poklon koji se pamti, a ovaj ćete sigurno nositi cijeli život

Nakit je poklon koji se pamti, a ovaj ćete sigurno nositi cijeli život

Tekst: BURO.

Image: Ana Bacinger

“Nakit je savršen začin. Uvijek upotpuni sve lijepo na ženi”. Ovu izjavu pripisujemo Diane Von Fürstenberg, ženi koja je izmislila savršenu haljinu na preklop kao ultimativni funkcionalni i estetski ispoliran komad za svaku prigodu. Ista je stvar s nakitom. Možete ga nositi u svakoj prigodi, kao statusni simbol kada se želite izdvojiti iz mase, kao detalj koji će vam razveseliti dan i podignuti neku običnu odjevnu kombinaciju ili kao zaštitni znak u maniri onih glamuroznih žena koje uvijek zapamtite jer su vjerne nekom komadu nakita koji nekim čudom doslovno pristaje na sve što odjenu. Nakit je i jedan od najljepših poklona koje možete darovati. Sa sobom uvijek nosi sentimentalnu vrijednost, žene ga čuvaju godinama i nikada ne doživi taj trendovski moment zastare kao većina stvari danas. Kada kupujete s namjerom da osobi pokažete koliko vam znači, onda kupujete nakit.

Prilikom kupovine uvijek vodite računa o estetskom ukusu i navikama osobe kojoj ga poklanjate. Žene generalno uvijek imaju jasne ideje oko nakita koji nose jer se radi o intimnom asesoaru koji često simbolizira neku emotivnu priču. Netko se nagradi lijepim komadom nakita nakon uspješnog posla, netko ga dobije na poklon od drage osobe, netko ga naslijedi od ženskih članica obitelji. Koji god slučaj bio možete biti sigurni da ogrlica, narukvica ili prsten imaju neku priču za svoju ponosnu vlasnicu.

Ako želite biti dijelom nečije priče u ovoj 2020. godini, svakako obratite pažnju na raskošne kolekcije koje nudi luksuzni brend nakita Freywille. Prepoznat ćete ih na prvi pogled zbog upečatljivog dizajna i vrhunske izrade koja svaki njihov komad čini pravim malim remek djelom. Uvijek su inspirirani velikim umjetnicima i njihovim ostvarenjima što je dobar pokazatelj da na sebi imate djelić umjetničke povijesti reinterpretiran kroz elegantne primjerke nakita. Dozvolite nam da vas u nastavku povedemo kroz umjetničke setove Freywille i njihove bogate priče.

Nakit je poklon koji se pamti, a ovaj ćete sigurno nositi cijeli život (фото 1)
Nakit je poklon koji se pamti, a ovaj ćete sigurno nositi cijeli život (фото 2)
Nakit je poklon koji se pamti, a ovaj ćete sigurno nositi cijeli život (фото 3)
Narukvica Donna
Nakit je poklon koji se pamti, a ovaj ćete sigurno nositi cijeli život (фото 4)
Privjesak Luna Pienna
Nakit je poklon koji se pamti, a ovaj ćete sigurno nositi cijeli život (фото 5)
Prsten Waterdrop
Nakit je poklon koji se pamti, a ovaj ćete sigurno nositi cijeli život (фото 6)

Kolekcija Hommage a Claude Monet, set Orangerie 

Prepun raskošnih i kolorističnih motiva kolakcija Hommage a Claude Monet vodi vas na posebno čulno putovanje koje evocira nadu i pozitivan pogled na život. Setom Orangerie FREYWILLE uspijeva dočarati uranjanje u Monetove lopoče, u beskonačnu sliku bez granica, koja okružuje promatrača i nastavlja se na sve strane, a predstavlja slikarovu želju da “uhvatiti” stanje duševnog mira i potpune opuštenosti koje je osjećao boraveći u svom vrtu. Dizajn ovog seta oduzima dah stotinama vibrirajućih nijansi boja i beskrajnim nizom tonova koji prikazuju svjetlucanje lopoča na površini vode tijekom zalaska sunca predstavljajući tako savršenu alegoriju za idilu.


Nakit je poklon koji se pamti, a ovaj ćete sigurno nositi cijeli život (фото 7)
Nakit je poklon koji se pamti, a ovaj ćete sigurno nositi cijeli život (фото 8)
Nakit je poklon koji se pamti, a ovaj ćete sigurno nositi cijeli život (фото 9)
Set prstenja
Nakit je poklon koji se pamti, a ovaj ćete sigurno nositi cijeli život (фото 10)
Privezak za ogrlicu
Nakit je poklon koji se pamti, a ovaj ćete sigurno nositi cijeli život (фото 11)
Naušnice
Nakit je poklon koji se pamti, a ovaj ćete sigurno nositi cijeli život (фото 12)

Kolekcija Hommage a Hundertwasser, set Stret Rivers 

FREYWILLE kolekcija Hommage à Hundertwasser je savršen dokaz kako inspirirajuća umjetnost može dovesti do stvaranja nečeg lijepog i potpuno novog. Bajkovitim motivima oživljena je Hundertwasserova filozofija te njegova najdublja želja - život u neprekidnom suglasju s prirodom. Set “Street Rivers” inspiriran je Hundertwasserovim arhitektonskim manifestom i posvećivanjem organskoj arhitekturi vrijednoj čovjeka, u kojoj je individualno uređenje fasade, okvira i zida oko prozora pravo svakoga.


Nakit je poklon koji se pamti, a ovaj ćete sigurno nositi cijeli život (фото 13)
Nakit je poklon koji se pamti, a ovaj ćete sigurno nositi cijeli život (фото 14)
Nakit je poklon koji se pamti, a ovaj ćete sigurno nositi cijeli život (фото 15)
Prsten Waterdrop
Nakit je poklon koji se pamti, a ovaj ćete sigurno nositi cijeli život (фото 16)
Narukvica Miss Adele Bloch Bauer
Nakit je poklon koji se pamti, a ovaj ćete sigurno nositi cijeli život (фото 17)
Naušnice Cabochon
Nakit je poklon koji se pamti, a ovaj ćete sigurno nositi cijeli život (фото 18)

Kolekcija Hommage a Gustav Klimt, set Portrait Adele Bloch Bauer

FREYWILLE kolekcija Hommage à Gustav Klimt je posveta bečkoj secesiji i njezinom najistaknutijem predstavniku Gustavu Klimtu. Klimtova remek-djela na nenadmašan način sjedinjuju osjećaje i dekorativnu prekomjernost, na poseban način zrcale čaroban unutarnji svijet i ljepotu punu senzualosti. Taj novostvoreni svijet preplavljen je viticama i spiralama, tajnstvenim vrtlozima i jasno raspoređenim oblicima, a iz pozadine izranjaju središnji likovi i mame promatrača prema dubinama podsvjesnog, pozivajući ga u labirnt umjetnikova uma. Kao omiljen portretist dama iz bečkog viskog društva, Klimt pridonosi stvaranju femme fatale. U svojim djelima slavi ženu i prikazuje ju kao predivnu, čulnu heroinu.

Set: Portret Adele Bloch-Bauer, lansiran 1998.godine

Lijepa Adele Bloch-Bauer bila je supruga austrijskog industrijalca Ferdinanda Bloch-Bauera koji se obogatio proizvodnjom šećera. Oboje su bili strastveni kolekcionari i pokrovitelji umjetnosti, pa su tako podržavali i slikara Gustava Klimta. Adele je bila Klimtova muza i jedina žena koju je slikao dva puta. 1907.godine “Portretom Adele Bloch-Bauer I” Klimt ostvaruje vrhunac svojeg “zlatnog doba”. U nevjerojatno raskošnom mozaiku satkanom od zlatnih dekoracija, prelijepa Adele djeluje poput božanstva. FREYWILLE umjetnicima je ovo Klimtovo remek-djelo bilo nadahnuće za kreiranje dizajna koji utjelovljuje modernu i snažnu ženu, suptilnu i tajanstvenu, ali svjesnu svoje moći. Kroz raskošne, zlatne linije sinkopirnog ritma reinterpretirana je ženska senzualnost te prikazana u elegantnoj harmoniji s moćnom, crnom podlogom.

Nakit je poklon koji se pamti, a ovaj ćete sigurno nositi cijeli život (фото 19)


Nakit je poklon koji se pamti, a ovaj ćete sigurno nositi cijeli život (фото 20)
Nakit je poklon koji se pamti, a ovaj ćete sigurno nositi cijeli život (фото 21)
Nakit je poklon koji se pamti, a ovaj ćete sigurno nositi cijeli život (фото 22)
18-to karatni prsten sa dijamantima Tango
Nakit je poklon koji se pamti, a ovaj ćete sigurno nositi cijeli život (фото 23)
Naušnice Capri Drops L’amandie
Nakit je poklon koji se pamti, a ovaj ćete sigurno nositi cijeli život (фото 24)
Privjesak Helena
Nakit je poklon koji se pamti, a ovaj ćete sigurno nositi cijeli život (фото 25)

Kolekcija Hommage a Vincent Van Gogh, set L’Amandier rouge éclat 

FREYWILLE umjetnici su na razvoju Hommage à Vincent Van Gogh kolekcije radili više od dvije godine. Kolekciju čine tri seta nakita: L’Amandier turquoise & rouge éclat , Eternité i Fleur D’or Jour. L’Amandier je reinterpretacija djela Almond Blossom, a radi se o seriji slika koje je Vincent stvorio 1888. i 1890. u Francuskoj . Iz kontura drva i njegovog pozicioniranja u prvi plan, očituje se njegova fascinacija japanskim drvorezom. U svojoj interpretaciji , FREYWILLE umjetnici su odlučili staviti fokus upravo na taj, Van Goghov stil koji se referira na japansku umjetnost. Moderan i vrlo dekorativan dizajn FREYWILLE nakita iz seta L’Amandier oživljava bujne bademove grane u cvatu koje se prostiru preko kristalno plavog neba, a zrače buđenjem i vjerom u budućnost ispunjenu nadom.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više