Search

Nakit s kojim ćete biti primijećeni

Nakit s kojim ćete biti primijećeni

Ines Atelier

Urednik: A.P.


Kolekcija nakita za sezonu proljeće/ljeto 2016. brenda Ines Atelier nosi naziv "Bird in space" i inspirirana je istoimenom skulpturom rumunjskog umjetnika Constantina Brancusija

Ovo remek-djelo nastalo je 1923. godine, pri čemu se umjetnik nije fokusirao na fizičke atribute ptice, već na njene pokrete u letu. Eliminirani su perje i krila, a tijelo je izduženo do granice apstraktnog. Upravo na tom pristupu/filozofiji bazira se i dizajn nove kolekcije nakita brenda Ines Atelier. Svi komadi nakita izrađeni su u Milanu, u malom laboratoriju, gdje su nekad nastajali i oni s potpisom prestižnih draguljarskih kuća poput Bvlgarija i Cartiera. Ovdje se prakticira poseban pristup izradi bižuterije po tradicionalnim metodama starih majstora, što čitavoj kolekciji daje posebnu konotaciju. Samim tim i svaka ogrlica, prsten, narukvica dobivaju svevremensku vrijednost i izlaze iz okvira trendi komada.

ines

ines

Izlivene forme bakra u kombinaciji sa Swarovski kristalima i različitim završnim obradama dale su moderan i nesvakidašnji izgled nakitu. Kolekcija sadrži četiri grupe međusobno koloristički podijeljene. Postoji pastelna grupa u kojoj dominiraju nježni tonovi sa završnom obradom u rodiju; komadi prepoznatljivi po kamenju Tiffany tonova obrađeni su svijetlim 12-karatnim zlatom i čine drugu grupu. Potpunu novost predstavlja galvanizacija u smeđoj pozlati, u kombinaciji s oker, fuksija i duboko plavom nijansom kamenja. U posljednjoj grupi naglasak je na antracit sloju kojem su "suprotstavljeni" neon kristali, koji ujedno predstavljaju i najupečatljiviji element čitave kolekcije.

ines

ines

ines

ines

ines

ines

ines

ines

ines

ines

ines

ines

ines

iness

inessiness

Fotografija: Milos Nadaždin
Model: Bojana Anđelić
Make-up artist: Mina Abramović
Styling: Elena Nikolaeva
Art direkcija: Stanislav Zakić
Asistent dizajnera: Marko Ivković

Related articles

Buro 24/7 Selection

više