Search

Ne kupujete nakit na Instagramu? Predstavljamo 5 brendova zbog kojih ćete početi

Ne kupujete nakit na Instagramu? Predstavljamo 5 brendova zbog kojih ćete početi

Profili koje pratimo

Tekst: D.D.


Image: Instagram

Skrolajući Instagram feedom pronašli smo brendove nakita čije su nas naušnice, lančići i prstenje osvojili na prvu... Vlasnica losanđeleškog brenda MM Druck Molly Zimmermann inspiraciju za svoje rukotvorine pronalazi u modernističkoj arhitekturi i kiparstvu, skandinavskom dizajnu i američkim sportskim markama iz 80-ih. Koliko god nevjerojatno zvuči, nakit je jednostavan, chic i suptilan, a ostavlja dojam - teško da nećete primijetiti prstenje s poludragim dragim kamenjem nadahnuto modernom. Komadi su primarno izrađeni od srebra, a svoju atraktivnost temelje na neobičnom obliku.

Ne kupujete nakit na Instagramu? Predstavljamo 5 brendova zbog kojih ćete početi (фото 1)

U manje od godinu dana postojanja ekološki osviještenog brenda nakita Machete, modeli povjesničarke umjetnosti Jennifer J. Matchett osvojili su srca trendseterica na Instagramu, njih gotovo 20.000. Nosivi nakit izrađen je od celuloznog acetata nalik kornjačevini u jarkim bojama, a metalni dijelovi su od nehrđajućeg čelika koji ne izaziva alergiju te srebra i zlata. Najpopularniji su ringovi, koji se mogu kupiti u nekoliko veličina, a cijena im se kreće od 22 do 78 dolara.

Ne kupujete nakit na Instagramu? Predstavljamo 5 brendova zbog kojih ćete početi (фото 2)

Nakit Cleopatra's Bling, točnije njihove lančiće s medaljonima, mogli ste primijetiti na idiličnim fotografijama s ljetovanja gotovo svih modnih influencerica. Osnivačica brenda Olivia Cummings živi između Istanbula, Parisa i Melbournea, a upravo su je konstantna putovanja nadahnula na kreiranje metalnog nakita. U Istanbulu je "ispekla zanat" - počela se baviti obradom metala i poludragog kamenja te je proučavala starinske tehnike izrade nakita. Danas se u ponudi mogu pronaći naušnice, narukvice, lančići i prstenje, a svi se komadi mogu i personalizirati.

Ne kupujete nakit na Instagramu? Predstavljamo 5 brendova zbog kojih ćete početi (фото 3)

Danska dizajnerica Maria Black svoj nakit tretira kao mini skulpture, a za komade iz posljednje kolekcije inspirirale su je glazbenice FKA Twigs i Sade. Iako je većina modela naušnica predimenzionirana, iznimno su lagane te se svi modeli mogu pronaći u zlatnoj, rose gold i srebrnoj verziji. Posebno su upečatljive naušnice u obliku spajalica, a delikatne narukvice i sitno prstenje namijenjeni su da ih se nosi nekoliko odjednom.

Ne kupujete nakit na Instagramu? Predstavljamo 5 brendova zbog kojih ćete početi (фото 4)

Skulpturalne siluete ručnog rađenog nakita Nandi Naya namijenjene su ženama koje obožavaju suvremen nakit. Samouka dizajnerica Leziphansi Zita inspirirana je svojim afričkim korijenima, a u radionici u New Yorku svakodnevno izrađuje modele od mesinga. Bez obzira na to što je predstavila tek nekoliko modela, ovaj jednostavan nakit već je pronašao put do brojnih obožavateljica, među kojima je i američka pjevačica Solange.

Ne kupujete nakit na Instagramu? Predstavljamo 5 brendova zbog kojih ćete početi (фото 5)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više