Traži

Nova Freywille kolekcija odaje počast antičkoj Grčkoj

Nova Freywille kolekcija odaje počast antičkoj Grčkoj

Jesenska oda suncu


Fotografija: Promo

Freywille obilježava 65 godina dugu tradiciju stvaranja jedinstvenih zbirki umjetničkih minijatura od emajla

Tim povodom iznova udahnjuje život jednoj od svojih bezvremenskih kolekcija nakita - Sun Terra. Nadahnuće za ovu divnu kompoziciju dolazi iz bogate mitologije i impresivne arhitekture stare Grčke, a svaki komad nakita podsjeća na defile toplih zemljanih tonova obasjanih zlatnom aureolom boga Heliosa.

Slikoviti motivi Freywille kolekcije Sun Terra donose priču o grčkom bogu Sunca. Helios je svaki dan  kočijom krstario po nebu. Put bi počinjao  u zoru  na istoku, a navečer ga završavao na zapadu. Simbol "Sunčevog sjaja" prikazan je u središtu dizajna kroz raskošne nijanse zlata  u trenutku dok se rasipaju po Zemlji dajući  joj svjetlost, toplinu i život. Poput raširenog dlana, nježno ih obavijaju jantarni nizovi stiliziranog palminog lišća, a rubove emajla suptilno uokviruju  prelijepi meandri, ispleteni poput krune u crvenkasto žutim tonovima terakote.

Ekskluzivni primjerci Sun Terra kolekcije moći će se naručiti u Freywille buticima i online butiku od 5. do 12. listopada uz slavljenički popust od 30%. U tijeku je i prigodan #FREYWILLEthrowback Instagram natječaj u kojem Freywille nagrađuje tri najkreativnije fotografije vrijednim komadom nakita. 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor