Search

Obožavate cekere i pletene torbe? Ovaj brend osvojit će vas svojim dizajnom!

Obožavate cekere i pletene torbe? Ovaj brend osvojit će vas svojim dizajnom!

Tekst: D.D.


Image: Instagram,
Matchesfashion

U posljednjih nekoliko godina na modnom tržištu bilježimo porast korištenja prirodnih materijala, i to ne samo kad je riječ o odjeći već i o torbicama. Torbice pletene od slame i pruća te predimenzionirani cekeri postali su must have dodatak u ljetnim danima, a ionako se većina odlučuje za klasičan dizajn, postoje i brendovi koji odlaze korak dalje i predstavljaju odvažne modele koji se ističu.

Obožavate cekere i pletene torbe? Ovaj brend osvojit će vas svojim dizajnom! (фото 1)
Obožavate cekere i pletene torbe? Ovaj brend osvojit će vas svojim dizajnom! (фото 2)

A jedan od njih je i brend asesoara i namještaja dizajnerice Ines Bressand, koja je nakon prikupljenog znanja u dizajnu tekstila, diplomirala i na socijalnom dizajnu na fakultetu Design Academy Eindhoven. Kakve veze socijalni dizajn ima s torbama za plaže, možda se upravo pitate. Njezin je pristup, naime, da u kreiranje cool asesoara pod svojim imenom - koji se mogu kupiti na stranicama brojnih luksuznih online retailera poput Matchesfashion - uključi i majstore zanata, konkretnije tkalce iz Gane. 

Obožavate cekere i pletene torbe? Ovaj brend osvojit će vas svojim dizajnom! (фото 3)

U suradnji s njima izradila je svoje najpoznatije modele torbica koji se temelje na tradiciji i očuvanju lokalnih običaja, ali su oplemenjeni modernim dizajnom. Za te je kreacije bila uvrštena u selekciju festivala Hyères Accessories Prize prije dvije godine, a nedavno je predstavila i nove verzije hit modela. 

Obožavate cekere i pletene torbe? Ovaj brend osvojit će vas svojim dizajnom! (фото 4)
Obožavate cekere i pletene torbe? Ovaj brend osvojit će vas svojim dizajnom! (фото 5)

Modeli numerirani N°17 do N°24 nastavak su na stalno obnavljajuću AKAMAE kolekciju, a oblici su, za razliku od prethodnih, nešto voluminozniji i nosiviji te ih krase i poklopci od slame. Ručke izrađene od kože daju dojam luksuza ovim torbama od prirodnog materijala, a kreirane su tako da naglašavaju voluminoznost torbi.

Obožavate cekere i pletene torbe? Ovaj brend osvojit će vas svojim dizajnom! (фото 6)

Cijene modela iz kolekcije za proljeće/ljeto 2020. godine kreću se od 200 do 460 eura s time da su neki od brojeva već rasprodani. Međutim, na službenom webshopu brenda mogu se kupiti i modeli iz prijašnjih kolekcija od kojih se posebno ističu N°8 i N°16. 

Leave a comment

više